Wie had gedacht dat Sporting Trigon na de teleurstellend verlopen zaalcompetitie het op het veld een klas lager wel zou geloven, heeft het dus echt mis, want de komende wedstrijd zaterdag op ons veld kan aangemerkt worden als een heus topduel. En dat heeft onze selectie zelf waargemaakt door met een sterk gewijzigde formatie de 2 voorgaande duels te winnen. Natuurlijk is de uitslag van ALO-ONDO (14-15) van afgelopen speelronde medebepalend voor deze kwalificatie, want de oudste korfbalclub van Nederland (ALO) is nog wel koploper maar nu nog maar met 1 punt voor op Trigon en ONDO.

Als wij dus verder alle wedstrijden winnen…….nou ja, dat is wel meteen een beetje te veel dagdromerij, maar het zou zo maar kunnen. “Kampioen worden is altijd leuk, maar moet geen doelstelling zijn,” vindt aanvoerster Mandy. “We doen goed mee in de eerste klasse. In de zaal hebben we een klas hoger gespeeld en je ziet in de reguliere competitie dat we echt wel over de korfbalkwaliteiten beschikken om dat eventuele hogere niveau aan te kunnen. Maar eerste de focus op de rest van het veldseizoen, willen we überhaupt al praten over een stap hoger”, relativeert Mandy terecht.

En de realiteit is dat de TC handen vol werk heeft om de teams op sterkte te houden o.a. door het ontbreken van de 3 vaste waarden van 1. De bewuste afwezigen (Ferry, Danya en Tim) waren in de uitwedstrijd wel even goed voor 10 van de 14 goals, geen sinecure. Mandy daarover: “Tuurlijk missen we belangrijke spelers, maar daarentegen zijn er spelers opgestaan, die niet alleen de gaten moesten dichten, maar in de praktijk door hun enthousiaste inzet van veel meer waarde bleken te zijn dan voor mogelijk werd gehouden. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in omdat zij er alles uit halen wat er voor hun in zit.”

Ondanks alle ontwikkelingen binnen de selectie is de sfeer goed constateert Mandy: “We hebben al niet veel keuzemogelijkheden (o.a. door de blessures), maar iedereen doet zijn uiterste best. We wachten op de terugkeer van Danya en Tim en doen lekker ons ding, trainen goed en dat is terug te zien aan de resultaten.”

“Zaterdag wacht ALO, wat belangrijk voor ons zal worden,” besluit Mandy strijdlustig, daarmee aangevend dat haar team echt wel met een schuin oog naar boven kijkt, nu de kans zich voordoet.

De 18-14 uitslag uit het eerste treffen tussen de twee teams, betekende de eerste nederlaag voor Trigon.

Het programma voor zaterdag luidt:
11.45 uur Sporting Trigon G1 – Velocitas G1
12.30 uur Sporting Trigon B1 – Phoenix B2
12.45 uur Sporting Trigon G1 – Merwede/Multiplaat G1
14.00 uur Sporting Trigon 2 – ALO 2
15.30 uur Sporting Trigon 1 – ALO 1. Scheidsrechter Jorrit Kort

Wim van Vliet