Ja op papier, maar de werkelijkheid was even anders. Zo anders zelfs, dat we ons op een gegeven moment afvroegen waar we naar zaten te kijken. Waren dit nou de nummers 1 en 2 uit de eerste klasse E? Wij hadden nog wel het excuus van het ontbreken van 3 aanvallend ingestelde basiskrachten (in de eerste wedstrijd goed voor 10 van de 14 goals), maar dat gold niet voor de Haagse ploeg. De oudste korbalclub van Nederland is met nog 3 wedstrijden te gaan nog steeds koploper, maar de vraag is hoe lang nog, want zeker in de tweede helft was het niveau meer dat van een wedstrijd tussen middenmoters dan van een topper.

De eerste helft was best nog wel het aanzien waard en was eraf toe ook sprake van opwinding, maar dat kwam meer door de (niet)beslissingen van de scheidsrechter, die veel essentiële dingen (loop- en duwfouten) over het hoofd zag. Gelukkig had hij geen invloed op de uitslag, maar het zorgde wel voor de nodige irritatie, vooral bij Mandy die in zijn optiek geen goed kon doen.

De toon werd meteen gezet bij de eerste Haagse gelijkmakers. De 1-1 was zwaar verdedigd en aan de 2-2 ging een aanvallende overtreding vooraf. ALO – gecoacht door voormalig international Mady Tims – nam het initiatief over en leek de strijd met 3-6 al in een vroeg stadium te beslissen, zeker omdat Trigon in die fase maar sporadisch tot goed opgezette aanvallen kwam en grossierde in veel foute passes.

Maar toch kwam de spanning nog voor de rust terug, zo zeer zelfs dat de tweede helft werd begonnen met de 8-7 voorsprong voor de ploeg van trainer/coach Niek. Maar dat was het dan ook wel voor ons, want aanvallend viel het ruim 20 minuten volkomen stil, terwijl er toch wel kansrijke situaties waren. Mede door het met inzet verdedigen bleef het heel lang 8-10 en leek de 10-11 van JW nog voor een spannende slotfase te zorgen, maar rake afstandsschoten van de bezoekers in de laatste 2 minuten zorgden voor de uiteindelijk 10-14 (geflatteerde) score.

Dat zij pas in de laatste minuten erin slaagden duidelijk afstand te nemen van een Trigon in deze vorm, zegt enerzijds iets over de inzet aan onze kant, maar nog meer over het feit dat ALO niet kon aantonen op dit moment de voornaamste titelkandidaat te zijn.

De goals kwamen van: Mandy (3), Mees (3), Pam (2), Janwillem en Robin.