Als het aan de gekrompen selectie ligt in ieder geval niet. Op het lekker drukbezochte koppelschieten festijn (terecht en overduidelijk gewonnen door het duo Johan en Mischa – wonnen alles met overmacht) beweerden eerste teamspelers Mees en Mandy in ieder geval de laatste drie wedstrijden er met hetzelfde enthousiasme als in de voorgaande duels tegen aan te gaan. Ook al is het meespelen om de titel na de verloren pot tegen ALO geen optie meer.

Te beginnen zaterdag met een uitbeurt in Amsterdam tegen Swift, dat de punten nog hard nodig heeft om verzekerd te zijn van nog een jaar 1e klasse. Een wisselvallig spelende ploeg met soms een grote overwinning, maar dat ook een grote nederlaag tegen Refleks (10-20) op zijn conto heeft.

En weer moet de TC een puzzel oplossen, want nu ontbreekt Joep, die voor zijn werk in het buitenland is. Robin is zijn (logische) vervanger

Wie aan het begin van het seizoen Mees als vaste waarde in 1 zou hebben gezien, is vast een helderziende. Mees zelf is ook min of meer verrast, maar pakte de kans met beide handen aan. “Ik leer van elke wedstrijd en training, vooral aanvallend. Het verdedigen kostte me minder moeite, dat gaf wel vertrouwen”, vertelt de 20-jarige, die gekoppeld is aan routinier JW en afgelopen zaterdag goed was voor 3 goals, waaronder een prachtige eenhandige doorloopbal.

JW manifesteerde zich in de topper tegen ALO in het veld zichtbaar en hoorbaar als het verlengstuk van de coaches met talrijke aanwijzingen aan zijn medespelers. Het zal zaterdag in Amsterdam vast wel weer nodig zijn met een wederom gewijzigde opstelling.

Het tweede (met ook weer een gewijzigde formatie) kan zich met een zege op Swift, dat tweede staat maar uitgeschakeld is voor de titel, naast de Amsterdammers op de tweede plek nestelen.

De wedstrijden worden gespeeld op Sportpark Parkschouwburg, Plantage Parklaan 20a in Amsterdam. De wedstrijd van 2 begint om 15.20 uur en staat onder leiding van Cor Pluister, om 16.40 uur gevolgd door de eerste teams. Marcel Wijkstra is daarbij de arbiter.


Wim van Vliet