Het einde van een lang en rommelig seizoen komt langzaamaan in zicht. Zijn we het ook een beetje zat na al die onderbrekingen en de vakantie voor de deur? Er staat voor onze selectie niets meer op het spel dan de spreekwoordelijke eer en toch ook wel een plek in de top (3e).
Maar de selectie is nog gemotiveerd genoeg, volgens Niek dan. “We willen gewoon 2x winnen. Dat is 100% de motivatie van het team”.

“Daarnaast zijn er ook spelers en speelsters die individuele motivaties hebben, zoals Mees bijvoorbeeld, die uiteraard wil laten zien dat hij het niveau ook elke week aankan.” En zo zijn er meer, gaat Niek verder. “Als ik mij niet vergis, maakte Sander zijn debuut tegen Phoenix (de tegenstander van komende zaterdag) en heeft laten zien dat hij progressie heeft geboekt. Dan is Phoenix uit in dat opzicht een mooie graadmeter.”

En over progressie gesproken! “Pam en Anneroos hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Beiden begonnen in het tweede, maar inmiddels zijn ze niet meer uit het eerste weg te denken”, vervolgt Niek zijn relaas met enige trots.

En dan begint Robin zaterdag voor het eerst dit seizoen in de basis. “Hij heeft natuurlijk al behoorlijk wat meegemaakt in zijn korfbalcarrière, maar iedereen die hem kent zal beamen dat hij zich altijd wil laten gelden.”

“Genoeg motivatie om twee mooie wedstrijden neer te zetten dus”, belooft Niek.

Dat zal Phoenix zeker wel hebben, gelet op de posities van het eerste en tweede op de ranglijst. Beide zijn nog volop in de degradatiestrijd gewikkeld. In Leiden werd het bij het eerste een gelijkspel (14-14) en het tweede won met 23-17. Uiteraard geen garantie voor de toekomst.

De wedstrijden worden gespeeld op Sportpark Van Doornenplantsoen te Zoetermeer. Het tweede begint om 14.00 uur (arbiter Arjan Kooij) en het eerste om 15.30 uur met Jelmer Baljeu in de rol van scheidsrechter.

Wim van Vliet