In de nacht van maandag op dinsdag 14 juni jl. is ons lid van verdienste Ruud Niesing op 76-jarige leeftijd overleden. De man van Lenie, de vader van Daan en Bart, was al geruime tijd ziek.

Ruud, de oudste zoon van de in korfbalkringen legendarische Jo Niesing-Guldemond, begon samen met zijn jongere broers Ab en Wim zijn korfbal carrière bij Fluks op ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel, dat toen nog werd gedeeld met De Algemene en dus kwamen we elkaar al van jongs af aan tegen en altijd tot aller plezier. Tot in de kleedkamer van de Vijf Meihal zelfs, vlak voor de derby met De Algemene. De trainers niet blij, want dat was geen voorbereiding. In het veld was daar overigens niets meer van te merken.

En zo was Ruud, altijd goed gehumeurd en goed in staat te relativeren. Als actief korfballer speelde hij een flinke periode op hoog niveau, eerst bij Fluks en Vicus Oriëntis en later bij Fides Pacta. Zo maakte hij in 1976 deel uit van het team dat voor de kampioenswedstrijd van Fides Pacta tegen NIC in Groningen moest spelen. Men vond de busreis te lang, dus ging men met het vliegtuig!!

Ruud bleef na het eerste met meerdere coryfeeën korfballen in het befaamde Trigon 7(of 8), en was toen ook al actief geweest als trainer van teams binnen de eigen vereniging en maakte in die positie ook deel uit van diverse Technische Commissies. Ook buiten de eigen vereniging bouwde Ruud een goede naam op als trainer bij de eerste teams van Crescendo, De Algemene, Vriendenschaar (Bodegraven) en Reeuwijk. Daarnaast was hij 25 jaar actief in de tenniswereld als groundsman

Ruud was een echte verenigingsman, bleef trouw de wedstrijden bezoeken tot hij zowel fysiek als mentaal daartoe helaas niet meer in staat was.

Een fijn mens is niet meer.

We wensen Lenie, Daan, Bart en verdere familie heel veel sterkte toe.

Namens het bestuur van Sporting Trigon
Wim van Vliet