“Iedereen heeft het waarschijnlijk al wel een beetje mee gekregen, maar we gaan het anders aanpakken dan vorig seizoen en de jaren ervoor.” Is getekend Niek, nog steeds trainer/coach van de eerste selectie.
De focus komt komend seizoen te liggen op het eerste, wat eigenlijk logisch is want zoveel (senioren) teams hebben we niet meer. Het B-jeugdteam is inmiddels ook uiteen gevallen. Het is niet anders.

Niek daarover: “De focus ligt dus bij het eerste team. Niet meer op de selectie 1 en 2. De selectie wordt op deze manier weer een groep spelers/trainers die dezelfde prioriteiten aan korfbal kunnen en willen geven met een korfbalmentaliteit die bij een eerste team hoort! Een groep waarmee we stappen vooruit kunnen gaan maken.”

“Twee selecties (1 en 2) vormen door deze groepen samen te voegen met concessies in de participatie, doen we dus niet. Wel zullen we elkaar nodig hebben, zowel in trainingen als in wedstrijden,” vervolgt Niek. Het komt erop neer dat het eerste bestaat uit 5 mannen (Mees, Joep, Sander, Janwillem en Mark) en 6 vrouwen (Mandy, Rosanne, Pam, Anneroos, Floor en Janke Nies), waarbij laatstgenoemde op de terugweg is van een blessure. Nieuwkomer Mark Haasnoot is afkomstig van Velocitas. Tim van Eijk ontbreekt door een reis door Australië.

Henk vd Nol (coach 2e) is vertrokken naar Meervogels 2. Niek gaat op de donderdagse training en de bij zoveel mogelijk wedstrijden ondersteund worden door Alfred.

Ter voorbereiding op het komend weekend startende seizoen speelde het eerste oefenduels tegen KIOS en Vriendenschaar, die beide nipt verloren gingen. “Niet erg in deze fase, want met 11 mensen is het nog even zoeken. Ik heb goede dingen gezien. Daarin is het belangrijkste een positieve houding en een groep spelers, die wil. De basis om er een leuk seizoen van te maken”, zegt een positief ingestelde trainer/coach.

En dat zal heel lastig worden, gezien de indeling met veel clubs die in de zaal een niveau hoger uitkomen.

Te beginnen zaterdag dus op eigen veld. Victum uit Houten is de eerste tegenstander. De wedstrijd begint om 16.15 uur en staat onder leiding van René van Leeuwen.

Het 2e tegen KVA 4 (aanvang 14.45 uur) en het 4e tegen KZ De Danaïden 4 (aanvang 13.15 uur) beginnen ook zaterdag aan de competitie.

Wim van Vliet