“Echt zo erg balen”, waren de eerste woorden van trainer/coach Niek direct na afloop van de wedstrijd tegen Refleks in Rijswijk. Zijn ploeg verloor dus, maar had dat aan zichzelf te wijten. Immers tot 11-12 stonden we steeds aan de leiding en leken we op weg naar de eerste punten tegen de ploeg, die de competitie was gestart met een knappe overwinning op HKV/Ons Eibernest. De oorzaak van de ommekeer vond iets eerder in de wedstrijd plaats. Bij de stand 9-10 kreeg Jan-Willem wegens commentaar op de leiding geel en nog geen 10 seconden later nogmaals. “2x geel voor een en dezelfde emotie, is een heel zware beslissing”, vond Niek. Wegwezen dus, maar bij korfbal mag de weggestuurde speler worden vervangen. Dus geen echt drama, ware het niet dat we bij deze stand ook nog eens een strafworp misten en ook onze topscorer (4x) kwijtraakten.
De voorsprong hield evenwel toch nog stand tot 11-12, waarna het alsnog misging voor onze formatie, die veel progressie vertoonde ten opzichte van de kansloos verloren wedstrijd tegen Victum en een echt goede wedstrijd speelde tot aan het incident met onze bevlogen routinier.
Het werd uiteindelijk 15-12 voor het verjongde Refleks.
Het vertoonde spel geeft Niek wel vertrouwen: “Je mist ervaring om zo’n wedstrijd binnen te halen, maar dat komt vanzelf wel. Het wordt met deze groep elke week beter.”
Doelpunten Trigon: Jan-Willem (4), Mandy (3), Pam (3), Floor (1) en Mees (1).
Komende zaterdag spelen we thuis tegen DES. Zonder JW, dat wel.
Verstuurd vanaf mijn iPad