Zeker punt misgelopen

Het enige wat we de prima leidende Marcel Wijkstra kunnen aanwrijven, is dat hij 10 seconden eerder voor het eindsignaal had moeten fluiten. Grapje natuurlijk, maar in dat tijdsbestek schoot DES namelijk de 15e goal binnen, daarmee ons eerste een flinke deceptie bezorgend, want er werd na dit wapenfeit niet meer verder gespeeld. Stand 14-15.

Het was op de gezichten van onze spelers af te lezen, dat er na een goede wedstrijd opnieuw geen puntenwinst resteerde. Net als vorige week tegen Refleks had de ploeg van trainer/coach Niek daar wel recht op na een duel waarin het tot ver in de tweede helft steeds aan de leiding had gestaan. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat zijn ploeg ook de hand in eigen boezem kan steken, want ondanks de aanwijzingen vanaf de zijlijn in de laatste minuut geen gekke dingen te doen en lange aanvallen op te zetten en het balbezit en een punt te koesteren, werd er toch een schotpoging gewaagd. Ervaring had dit misschien voorkomen, maar die stond in de persoon van JW langs de kant vanwege een schorsing.
Typisch geval van jeugdige overmoed misschien, zeker als het schot van Mark (daarvoor al goed voor 5 goals!) raak was geweest, maar dat was helaas niet het geval en nog geen ramp als de afvang er was geweest, maar DES pakte de rebound en vervolgens ook nog de volle buit.

Niek baalde: “Het akkefietje met JW vorige week heeft ons punten gekost, waarmee ik de andere beslist niet tekortdoe, hoor, want ook vandaag zag je een stijgende tendens in het vertrouwen en spel.” Een terechte constatering want na het gelijkopgaande begin (3-3), stootte zijn ploeg door naar 7-3 in een periode dat de bezoekers vruchteloos aanvielen. Dat veranderde echter met 3 goals in evenzovele minuten, maar Trigon ging toch de rust in met een kleine voorsprong: 9-8

Pas bij 9-10 kwam DES voor het eerst aan de leiding, geholpen ook door enkele door ons gemiste opgelegde kansen (strafworp, vrije worpen, rebound). DES verzuimde het verschil te verdubbelen (gemiste strafworp), waarna wij bij 11-10 voor het laatst een voordelige marge hadden. Bij 12-14 leek de strijd beslist, maar Mees en Pam dachten daar toch wat anders over.

De voor ons zure afloop is bekend.

Doelpunten: Mark (5), Mees (3), Joep (2), Pam (2), Mandy en Sander.

Wim van Vliet