Met het Drie Oktober Feest voor de deur, zou de beleving daarvan een stuk leuker zijn als ons eerste er na 2 achtereenvolgende zure nederlagen in zou slagen in de derde thuiswedstrijd punten te pakken en daarmee van de spreekwoordelijke hatelijke nul verlost te zijn.

Maar dat zal niet eenvoudig zijn, want met Maassluis komt er een ploeg naar ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel die met 4 uit 3 een prima start kent en daarmee met vier(!) andere clubs de gedeelde 2e plek op de ranglijst inneemt. Koploper is streekgenoot Velocitas dat nog geen punt verspeelde.

In de beide voorgaande in de slotfase verloren wedstrijden speelde JW een sleutelrol. De voortijdige uitsluiting bij Refleks en de daaropvolgende schorsing tegen DES werd de inbreng van de routinier node gemist. Maar hij is er weer bij zaterdag, maar zijn inbreng alleen zal echt niet voldoende zijn om Maassluis te kloppen.

De bezoekers wonnen afgelopen weekeinde knap in Den Haag van HKV/Ons Eibernest na bijna driekwart van de wedstrijd tegen een achterstand te hebben aangekeken en toonden daarmee aan dat het niet ontbreekt aan strijdlust. Met 11-10 winst lieten zij de Haagse club met een rijk en succesvol verleden achter zich, waardoor de ploeg van Mark Meulenbeld ook nog puntloos is. De achterstand op een niet degradatieplaats bedraagt na 3 wedstrijden overigens al 4 punten!

Hopelijk slagen de onzen er ditmaal wel in de slotfase goed door te komen en zal de hutspot daarna aanmerkelijk beter smaken.

De wedstrijd begint om 16.00 uur en staat onder leiding van Herman Hoffman.

De wedstrijd van het tweede tegen Groen Geel 4 is verplaatst naar a.s. donderdag. Aanvang 20.30 uur.

Wim van Vliet