We lopen weer achter de feiten aan

Ook tegen een tegenstander, waarvan we voor aanvang van de competitie dachten punten te kunnen bemachtigen, ging het daags voor de Drie Oktoberfeesten weer mis voor ons. En ditmaal een terechte nederlaag al viel het verschil in de score met 14 tegen 18 qua grootte wel wat geflatteerd uit.

Want we begonnen toch echt goed aan het duel. Weer met Janwillem vd Gugten in de gelederen na zijn schorsing was de nodige routine terug in het team van trainer/coach Niek, maar de gelouterde JW kon ditmaal niet zijn stempel drukken op het duel. De vlotte 1-0 van Sander (strafworp) bevestigde de vertrouwen gevende opening weliswaar, maar 10 minuten later maakten de bezoekers de 2-2, waaraan wel een duidelijke loopfout aan vooraf ging, wat de overigens goed leidende Herman Hoffman ontging. En of dat allemaal nog niet genoeg was strafte Maassluis na 2 gemiste doorbraken van ons aan de andere kant wel het wat apathische verdedigen van ons resoluut af: 2-5. Daarmee bleek achteraf het verschil te zijn gecreëerd, wat ons ondanks tussenstanden (4-5 en 5-6) uiteindelijk de wedstrijd zou doen verliezen.

Zeker toen Maassluis uit de eerste de beste aanval na rust meteen doeltreffend raak schoot uit een toegekende strafworp. Het pleit voor de instelling van de onzen dat het met een nieuwe nederlaag in het verschiet bleef strijden voor een beter resultaat. En dat moest vooral van de vrouwen komen, die met 11 van de 14 doelpunten ditmaal een groot aandeel in de productiviteit hadden. De mannen hadden hun dag niet en misten in sommige gevallen het nodige gogme om een tegenstander pijn te doen. Vooral in de fysieke duels was dat zichtbaar.

Bij 7-9 en 10-13 waren we nog gevoelsmatig in de wedstrijd. Drie goals op rij van de gasten beslisten het duel echter al ruim voor tijd. De late goals van Mandy (2) en Pam halveerden nogmaals het verschil, maar na een gemiste vrije worp van ons bepaalde een benutte strafworp van Maassluis in de allerlaatste seconde de eindstand op 14-18.

Doelpunten: Mandy (4), Pam (3), Anneroos (3), Floor, Mark, Joep en Sander.