We blijven ook volgend seizoen eersteklasser als we tenminste niet bij de eerste 4 in de poule eindigen. De competitie opzet wordt namelijk flink overhoop gegooid met een aantrekkelijke promotie als je eerste wordt, want dan ga je zo maar even 2 klassen vooruit!! De nummers 1 van de overgangsklassen bijvoorbeeld promoveren naar de ….ereklasse, de nummers 1 van de eerste klassen naar de hoofdklasse en zo door.

De nummers 3 en 4 uit de eerste klasse promoveren naar de overgangsklasse. Met 0 uit 4 zit dat dit seizoen er voor ons zeker niet in, al heeft ras optimist Niek die plek nog niet uit het gezicht verloren, maar dat het lastig wordt is een ding dat zeker is.

Dan moet er om te beginnen zaterdag gewonnen worden van Achilles. De kersverse 100-jarige club met een nieuw clubhuis staat immers al 4 punten op ons voor, samen met Refleks en DES, dus het zal duidelijk zijn dat het een moeilijke opgave wordt om bij de bovenste vier te komen aan het eind van het seizoen. Dat beseft Niek ook: “Geen winst zaterdag maakt het enorm lastig om 4e te worden, maar een aantal wedstrijden achter elkaar winnen is ook mogelijk als wij ons harder ontwikkelen dan onze tegenstanders. We zitten dicht bij elkaar namelijk.”

Dat klopt wel. “Want Achilles heeft enorm wisselende uitslagen”, constateert Niek. De thuisnederlaag tegen DES werd afgewisseld met een dikke overwinning op Victum, gevolgd door een kleine nederlaag tegen Maassluis. “Geen vaste vorm dus”, vervolgt Niek, die zich niet waagt aan een voorspelling. “Bij ons valt het steeds net niet de goede kant op, al geeft dat gek genoeg wel vertrouwen”, besluit de trainer/coach enigszins optimistisch.

De wedstrijd begint zaterdag al om 13.55 uur, wordt gespeeld op het sportterrein Pomonaplein 71 in Den Haag en geleid door Chris Odijk.

Wim van Vliet