Wat? Nou van de nul afkomen misschien. Want best wel goed spelen, maar geen positief resultaat boeken kan frustrerend werken, zeker als het al 5 wedstrijden in een tweetal gevallen net niet gelukt is. Maar nog meer als je ook nog te maken krijgt met het (tijdelijk) niet beschikbaar zijn van Janwillem, die met zijn jarenlange ervaring op dit en hoger niveau toch wel een bijna onmisbare kracht in het mannendeel van de ploeg is.

De kans dat hij op korte termijn weer inzetbaar is, schat JW zelf niet erg groot in. “Zaterdag mag ik een MRI-scan van mijn knie laten maken. De knie is positief getest op meniscus, vandaar de MRI. En dan afwachten wat de uitslag daarvan is en hoe zwaar de beschadiging is”, zegt hij enigszins gelaten.

Juist zijn ervaring en inbreng zullen we de komende wedstrijd ongetwijfeld gaan missen, zonder de anderen tekort te doen natuurlijk. Want de eerstkomende tegenstander is HKV/Ons Eibernest, dat met 4 nederlagen op rij ook al niet geweldig aan het seizoen begonnen was. Afgelopen weekend pakte de club met het roemrijke verleden echter de eerste punten bij DES in Delft. Dat zal de ploeg van trainer/coach Bongers mogelijk het nodige vertrouwen geven en een zet in de richting van de bovenste 4 plekken.

Maar ook voor HKV/OE zal dat een lastige opgave gaan worden. Nummers 3 en 4 (Achilles en Victum) bezitten nu al 4 punten meer. We zitten dus min of meer in dezelfde situatie om de gang naar boven op de ranglijst in te zetten. Een interessante krachtmeting derhalve waarbij ons eerste kan laten zien waartoe het in staat is op dit moment. Ook zonder de ervaring van een sterkhouder als JW.

De wedstrijd begint zaterdag om 16.30 uur, wordt gespeeld op het sportcentrum aan de Steenwijklaan in Den Haag en geleid door David van der Plicht.

Wim van Vliet