De tripjes van het eerste naar Den Haag zijn slecht bevallen. Wat resultaat betreft althans, want na Achilles bleek nu ook HKV/Ons Eibernest een maatje te groot en weten we vrijwel zeker wat onze plaats is in de poule. De Eibers, zonder de geblesseerde Mark Meulenbeld, pakten met 23-14 hun tweede opeenvolgende zege en verdubbelden daarmee de marge met ons en hebben aansluiting gevonden bij de middenmoot.

“Net zoals vorige week was de tegenstander een klasse beter”, stelde Niek simpel vast na afloop van de ruim verloren pot. De thuisclub met een roemrijk verleden begon de competitie net als wij met 4 nederlagen op rij, maar heeft zichzelf na de eerste winst vorige week in Delft tegen DES kennelijk hervonden en schoot met 4-0 uitstekend uit de symbolische startblokken. Bij 5-2 en 6-3 kwamen we wat beter in de wedstrijd, maar bij rust was al duidelijk dat het opnieuw een duel zou worden zonder enig perspectief op een positief resultaat: 9-4.

Dat werd al snel duidelijk na de hervatting want de eerste scores waren opnieuw voor HKV/OE. Het verschil bleef daarna regelmatig op 6/7 punten steken, maar dat was het dan ook wel. Na de 14-8 stootten de residentiebewoners door naar 21-12 en uiteindelijk 23-14, daarmee het krachtsverschil nog meer onderstrepend.

Duidelijke cijfers, waarbij Niek wel aantekent dat er ondanks de dikke nederlagen echt wel verbeteringen zichtbaar zijn, maar dat die voor nu te langzaam gaan om resultaat te behalen.
Niek is zonder meer te spreken over de positieve sfeer in de ploeg: “Niemand verzaakt, maar de realiteit is dat een resultaat van heel ver moet komen. De kansen om dat te bereiken (in een drietal wedstrijden) blijken in dat opzicht dure verspeelde mogelijkheden.”


Doelpunten: Mark (3), Anneroos (3), Pam (2), Mees (2), Joep (2), Pam (2), Rosanne en Janke Nies.

Wim van Vliet