Met thuiswedstrijden van 1, 2 en 4 kan het zaterdag op ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel lekker druk worden met het zwaartepunt aan het eind van de middag als streek(stad)genoot Velocitas zijn ongeslagen koppositie wil behouden. De rollen zijn wel omgedraaid met een blik in de achteruitkijkspiegel, want nu staan wij laatste met 0 punten en is de club uit Leiderdorp trots eerste met slechts 1 verliespunt in 6 wedstrijden. Op het veld troffen de clubs elkaar niet eerder in competitieverband.

Het wordt sowieso een opmerkelijk duel, zeker voor Mark (Haasnoot) met een Velocitas verleden, die zijn overstap naar onze vereniging verklaart: “Het leek mij een leuke uitdaging en ik zou bij Velocitas waarschijnlijk niet in 1 komen. Ik wilde wel graag eerste klasse spelen en mijn moeder (Annelies (Haasnoot) Verwoerd) komt hier ook vandaan, dus dat maakte de keuze wat gemakkelijker.”

De onzekere toekomst van onze club bracht hem wel aan het twijfelen, maar na een aantal gesprekken met verschillende mensen besloot hij toch de stap te wagen. En dat viel niet tegen. “Ik ben heel goed ontvangen en iedereen was positief en aardig, Het is altijd wennen in het begin, maar ik kan goed met iedereen overweg en heb het naar mijn zin.”

Bij zijn komst naar ons had hij wel een doel voor ogen en dat was kampioen worden of in ieder geval bovenin meedraaien, maar enig realiteitszin is hem niet vreemd. “Ik zal dat een beetje moeten bijstellen. In de zaal kampioen worden en de 2e helft veld niks meer verlezen”, zegt de 20-jarige inwoner van Leiderdorp met een flinke dosis zelfvertrouwen en ook gevoel voor understatement. Met 13 goals is hij met Pam (14) wel de meest productieve speler van ons eerste tot nu toe.

De confrontatie met zijn voormalige club zal niet eenvoudig zijn en dat geldt ook voor zijn teamgenoten, gelet op de tot nu behaalde resultaten en het grote verschil op de ranglijst (0 tegen 11 punten) en het bij ons wegvallen van een brok routine in de persoon van JW, die begin november het resultaat van de MRI-scan te horen krijgt.

De wedstrijd begint om 16.15 uur en staat onder leiding van Remon Landwier.

Het 2e tegen Pernix 4 (aanvang 14.45 uur) en het 4e tegen Meervogels 4 (aanvang 13.15 uur) vormen de voorwedstrijden.

Wim van Vliet