“De sfeer in de ploeg is goed, maar het zou ook weleens leuk zijn om een puntje te
pakken,” zei Pam mistroostig na de 7e nederlaag op rij. En dat nog wel tegen streekgenoot Velocitas, dat overigens wel zwaar favoriet was en dat is weleens anders geweest. Maar tijden zijn veranderd en ook de onderlinge verhoudingen. Dat bleek overduidelijk op ons ouderwets drukbevolkte terrein aan de Zoeterwoudseingel met een opvallend groot parkeerprobleem voor …..fietsen.

De Leiderdorpers met ervaring teruggekomen van een jaar Overgangsklasse waren veel sterker dan de onzen, die 20 minuten qua score enigszins konden bijblijven en met de 1-0 van Floor nog wel goed van start gingen. Na die periode stond het 3-5 en gaf de ploeg van Niek goed partij, maar hoe verder in het duel bleek dat inzet alleen niet voldoende was om de tegenstander van het formaat Velocitas, toch de ongeslagen koploper, de gehele wedstrijd last te bezorgen.

Zeker als het scoren ons ook nog eens moeilijk afgaat. 6 goals – keurig verdeeld over 2 helften – is natuurlijk op dit niveau redelijk beschamend en pijnlijk. Illustrerend daarvoor is dat onze meest productieve spelers tot dan toe (Pam en Mark) op nul bleven in dit duel, waarbij moet worden aangetekend dat Pam alleen de tweede helft speelde.

“We moeten te veel moeite doen om vrij te komen en daar lijdt de zuiverheid bij het schot gewoon onder”, constateerde Niek afloop, die ook vaststelde dat het in deze wedstrijd moeite kostte om de (technische) opdrachten uit te voeren. En dat is een kwestie van kwaliteit, dat een goed ingespeelde ploeg als Velocitas wel bezit. Het kwam tot uiting in het gevarieerdere aanvalsspel en het hogere baltempo, facetten die onze op dit niveau toch redelijk onervaren ploeg zich nog eigen moet maken.

Toen Mees met een fraaie actie direct na rust voor 4-8 zorgde en Anneroos uit een strafworp voor 5-9, leek het erop dat we nog redelijk in de wedstrijd zaten, maar na de 6-11 van Mandy na 10 minuten was het over voor ons, ondanks de bemoedigende inzet. De laatste 20 minuten hoefde scheids Remon Landwier alleen nog maar voor goals van de bezoekers naar het midden te wijzen. Bij 6-18 was het voorbij.

Doelpunten: Floor (2), Mees, Mandy, Sander en Anneroos.