“Iedereen heeft het waarschijnlijk al wel een beetje meegekregen, maar we gaan het anders aanpakken dan vorig seizoen en de jaren ervoor.” Dat zei Niek begin september bij de start van de veldcompetitie. En met een flinke dosis ironie kunnen we stellen, dat dat gelukt is, want geen enkel winstpunt na 7 wedstrijden hebben we nog nooit meegemaakt, voor zover mijn geheugen mij niet in de steek laat.

Maar zonder gekheid: met een beetje mazzel hadden we wel punten gehad (DES thuis, Refleks uit), maar dat zou de positie op de ranglijst niet verbeterd hebben. De andere teams waren voor ons in deze samenstelling gewoon te sterk en dat lag zeker niet aan de instelling waarmee de onzen het veld ingaan. Zonder meer te prijzen vooral als je weet dat de tegenstander gewoon wat beter is.

Een van die opponenten is Victum, tegen wie we de competitie begonnen en het eerste deel van het veldseizoen ook beëindigen. Destijds werd het 12-19 voor de ploeg uit Houten, die toen nog als titelkandidaat door ons bestempeld werd. Maar met 3 nederlagen in de tas is Victum dat predikaat wel kwijt met inmiddels 5 punten achter op het tot nu toe ongenaakbare Velocitas.

Victum won op eigen veld 2x (DES, HKV/OE), maar verloor twee weken geleden in Houten wel van Refleks. Met winst afgelopen week in en tegen Maassluis – toch de nummer twee op de ranglijst – verraste men weer. Dus wisselvalligheid kenmerkt de ploeg zeker.

Ligt daar een kans voor ons? Normaal gesproken niet, maar soms is sport onvoorspelbaar. En de ploeg van captain Mandy blijft gemotiveerd constateert Niek tevreden: “De situatie is niet anders dan vorige weken. Helaas geen punten, gelukkig wel realiteitszin en een goede motivatie om beter te worden. Ook na weer een domper zag ik iedereen op de dinsdagse training weer hard en met plezier trainen. Strijdlust is er nog steeds.”

De wedstrijd begint zaterdag om 16.00 uur, staat onder leiding van Kevin van der Heide en wordt gespeeld op Sportpark Weteringhoek, Hefbrug 7 in Houten.

Wim van Vliet