Na de 3 opeenvolgende flinke nederlagen met gemiddeld 10 punten verschil, gaf menigeen ons weinig kans in de eerste returnwedstrijd van de veldcompetitie tegen Victum, dat destijds in Leiden eenvoudig met 7 punten verschil had gezegevierd. Maar in Houten was het zaterdag een heel ander verhaal. Een verhaal met een onverwacht spannend slot, waaraan de scheidsrechter eerder een eind maakte dan de bedoeling was. Kevin van der Heide was na afloop wel zo sportief de fout, dat hij zijn “klokkie” niet had stilgezet bij een 3 minuten durend onderhoud, toe te geven. Maar dat malheur kon onze nog puntloze formatie er nog wel bij hebben. “Beetje zuur”, verwoordde trainer/coach Niek na afloop de desillusie.

En zijn ploeg was echt heel dicht bij een verrassing, want het duel eindigde nu bij 16-15 in het voordeel van de op de 3e plaats staande thuisclub, waarmee wij niet beloond werden voor de fantastische inhaalrace in de 2e helft. En dat was op zich al een verrassende wending, omdat we in de meeste voorgaande duels in de eindfase juist flink afhaakten. Nu zorgden zeker 4 individuele missers in de eerste helft voor even zo vele tegengoals en daarmee ging de uitstekende start ((0-3 voorsprong) van de ploeg van captain Mandy – goed voor 5 goals – volledig verloren met een ogenschijnlijk onoverbrugbare 10-3 achterstand.

Maar ons eerste rechtte de rug, had geleerd van de eerste helft, de verdedigende fouten bleven uit, maar vooral aanvallend werd er doordachter gespeeld. “We toonden meer geduld om op zoek te gaan naar de goede kans in plaats van het geforceerde eerste schot af te vuren”, verklaarde Niek tevreden de ommekeer na rust. De machtige ervaring van Henk vd Gugten (vervanger van Sander) speelde daarbij ongetwijfeld een rol, al kon de routinier minder brengen dan hij wilde, doordat hij al na 5 minuten last kreeg van een opspelende lies. Het verhinderde hem evenwel niet de wedstrijd uit te spelen. Klasse.

Van 10-3 werd het 10-6 en vanaf 13-9 zorgden rake schoten van Floor (prima op schot), Mandy en Henk er voor dat het duel het eerder beschreven spannende slot kreeg. Het werd uiteindelijk 16-15 voor de thuisclub, maar het vertoonde spel geeft Niek voldoende aanknopingspunten en vertrouwen om medio november de zaalcompetitie in te gaan.

Doelpunten: Mandy (5), Floor (4), Mees (2), Pam (2), Mark en Henk.

Wim van Vliet