Zaterdag 19 november speelde Sporting Trigon/Albatros combinatie de finale van de Haagse korfbaldagen. Door omstandigheden moest het team van Sporting Trigon worden aangevuld. Enkele spelers van Albatros Zwijndrecht (waarmee we vorige week gelijk eindigde) waren beschikbaar voor het aanvullen van het team. Dank aan Bob, Maarten en Guido.

Dat het een spannende finale zou worden tussen de combinaties Dijkvogels/Refleks en Sporting Trigon/Albatros stond bij voorbaat al vast. De wedstrijd stond bol van spanning en beide teams verdedigde hard. De aanval met Henk, Bo,b Edwin, Renate en Maarten wisten veel kansen te creëren, maar niet te score. Onze verdediging met Laureen, Guido, Niels en Sebastiaan hield goed stand, maar toch kwam Dijkvogels/Refleks op een 1-0 voorsprong, dit was tevens de ruststand.

Na rust werd er fysiek sterk (soms te) verdedigd door Dijkvogels/Refleks en daar hadden onze spelers het moeilijk mee. De aanval moest meer ruimte creëren voor goede aanvallen of afstand schoten. Toch was het Dijkvogels/Refleks dat via een rebound uit een doorloop bal de 2-0 maakte. Met een wissel in de aanval (Sebastiaan kwam voor Guido) werd de aanval wat ruimer opgezet. Uit de velen kansen wist Sebatiaan de aansluitings treffer 2-1 te scoren. De spanning nam toe, en de scheidsrechter (Nico Hof) kon deze goed onder controle houden. Sporting Trigon/Albatros kreeg nog goede kansen om op gelijke hoogte te komen, maar de resterende tijd was te kort.

Helaas, maar des al niet te min was het weer een feestje van herkenning met de gedachte van het G korfbal, iedereen doet mee. Dank ook aan de supporters van de andere verenigingen (G Spelers Velocitas). Bij de prijsuitreiking waren er mooie woorden voor de finalisten. De 2e plaats leverde ons een fraaie beker, een wedstrijdbal en 15 toegangskaarten op voor de landelijke korfballeaguefinale.