De zaal in, later dan gebruikelijk. En meteen de vraag of Trigon er klaar voor is? Klaar voor een weerzien met de eerste klasse, nadat we jaren op overgangsklasse hebben geacteerd. Maar een ploeg op dat niveau hebben we gewoon duidelijk gezegd (nog?) niet en gelet op de huidige structuur binnen onze club en de gang van zaken op het veld, is eerste klasse voor ons op dit moment het hoogst haalbare.

Spelen met de schotklok vergt een andere aanvalsopzet dan op het veld, waar een wat langduriger rondspelen in de aanval niet gehinderd wordt door de 25-seconden regel. En juist dat wat langer combineren had ons team zich in de laatste veldwedstrijd eigen gemaakt. Omschakelen dus. Aanpassen aan een hoger baltempo en dat vergt uiteraard meteen een hogere balvaardigheid.

“Inderdaad een weer een heel ander spelletje,” erkent Niek, die voor onze speelsters indoor een grotere aanvallende en scorende rol ziet weggelegd dan in de buitenlucht. Hij legt uit: ”Dit door de korte kansjes rondom de korf. Deze ontstaan meestal als er geen rebound is en dat soort kansen moeten er dus in. Normaal gesproken ligt dat percentage in de zaal een stuk hoger.”

Over de mannen zegt Niek het volgende: “Ik vind dat ze gegroeid zijn in het ontregelen van de aanvallen van de tegenpartij. Op het veld zonder schotklok pak je daar weinig voordeel mee, dus ik hoop dat zich dat in de zaal gaat uitbetalen.”

Met 0 uit 8 op het veld is het een uitdaging om de stemming erin te houden. Met Velocitas (de kampioenskandidaat), KIOS, Roda, Rapid, Atlantis, Refleks en Swift (A) staat Trigon wederom voor een grote klus om punten te pakken. Niek ziet zeker kansen, maar hij heeft ook te maken met blessures (JW en Mees, toch spelers die een goaltje of meer per duel kunnen maken), dus dat zit nu flink tegen.

Geoefend werd er tegen hoofdklasser Pernix (ruime nederlaag 24-13) en res. Hoofdklasser Meervogels 2 (14-15 na een voorsprong van 4 punten!) en een onderling duel. Of dat voldoende is voor een productieve start zaterdag in Amsterdam tegen Swift gaan we zien.

De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in sporthal Oostenburg, Oostenburgergracht 151 te Amsterdam en begint om 20.20 uur. Floor van Marsbergen is de dienstdoende arbiter.

Wim van Vliet