Gelet op de resultaten van ons in het eerste gedeelte van het veld, kwam de nederlaag in Amsterdam tegen Swift in de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie niet helemaal als een verrassing.
Maar de uiteindelijk duidelijke 26-18 cijfers doen niet helemaal recht aan het vertoonde spel en strijdlust van de onzen. Het grote verschil ontstond namelijk pas tegen het einde van het duel, toen de winnaar wel bekend was.

Zonder de geblesseerde Janwillem en Mees, mannen die een goaltje kunnen maken, namen we in sporthal Oostenburg weliswaar brutaal de leiding, maar moesten we daarna toezien hoe de thuisclub – in de veldcompetitie met 4 uit 8 niet echt een hoogvlieger – stevig uitpakte en na 2-2 een run van 6 goals produceerde, waar ons team even geen antwoord had. Maar gaandeweg die eerste helft raakten we beter ingespeeld en dat leverde eindelijk ook resultaat op. Door elke Amsterdamse goal met 2 of 3 Leidse treffers te beantwoorden werd de alles hoopgevende ruststand van 11 tegen 10 bereikt.

Maar hoop is vaak uitgestelde teleurstelling, want na de hervatting waren de eerste doeltreffende acties van Swift. Het daardoor ontstane verschil van 4 punten bleef daarna tot ver in de tweede helft intact, wat wij ook probeerden. Tot 22-18 had de thuisclub elke keer een antwoord op een Leidse tegentreffer, maar daarna was de accuratesse in ons aanvalsspel weg. Bij Swift duidelijk niet, want met 4 goals op rij pakte het wel verdiend de beide punten, maar was de marge uiteindelijk groter dan de verhoudingen op de vloer.

Veel lof voor routinier René, die de opengevallen plek bij de mannen op adequate wijze invulde en dat na een afwezigheid van enkele jaren op dit niveau.

Niek, die vooraf al aangaf een meer scorende inbreng van zijn speelsters te verwachten, kreeg in grote mate gelijk met de productiviteit van Mandy en Pam, die beiden 5x scoorden. Overige goals van Sander (4), Mark (2) en René (2).

Komende zaterdag in de Vijf Meihal tegen Velocitas. Aanvang 15.30 uur.

Wim van Vliet