Op de eerste zaterdag van december gaan we de strijd aan met de buren uit Leiderdorp. Dat deden we dit seizoen al eerder in oktober in de buitenlucht en toen hadden we niet veel in te brengen tegen Velocitas, dat ook in de zaal tot de grootste titelfavoriet bestempeld kan worden. Dat bewezen de bezoekers al direct in het eerste treffen vorige week tegen KIOS, in onze ogen de andere kandidaat voor de bovenste plek. Velocitas won dat duel met miniem verschil met de toch wel opmerkelijk lage score van 12-11. De verdedigingen overheersten dus. Of er werd door beide teams slecht gemikt, dat kan ook nog.

Wij kwamen tegen Swift in Amsterdam zelfs tot een groter aantal, maar de 18 goals waren lang niet genoeg om zicht te hebben op een punt, want het werd uiteindelijk 26-18 en dat vond ook René, die de plek van Mees innam, wel wat geflatteerd. De routinier is er tegen Velocitas ook bij en zijn ervaring zal hard nodig zijn.

Hebben we geleerd van het duel op het veld, dat in 6-18 eindigde? Niek daarover: “We hebben deze week gewerkt aan de manieren waarop we te gemakkelijk goals hebben tegen gekregen. Ik hoop dat zaterdag terug te zien. Als de tegenstander goals maken om dat ze daar de kwaliteiten voor hebben, kan ik er wel vrede mee hebben, maar niet als wij ze weggeven.”

Gelet op de huidige krachtsverhoudingen ligt een zege voor Velocitas zonder meer voor de hand. “We gaan in de wedstrijd zien of er iets te halen valt, maar we zien dit wel als een wedstrijd waarin we onszelf moeten verbeteren om er volgende week zeker te staan”, besluit Niek.

De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in de Vijf Mei Hal, staat onder leiding van arbiter Geert Kelder en begint in verband met het WK-voetbal om 12.45 uur.
De wedstrijd van het 2e tegen KZ/Thermo4U 5 begint zoals gepland om 14.05 uur. Scheidsrechter daarbij Peter Hagenaars.


Wim van Vliet