De zure nederlaag tegen Velocitas overschaduwde in grote mate de enorme inbreng van Anneroos in dat duel. Met 8 goals (waarbij 2 strafworpen) en talrijke intercepties in de verdediging, speelde de 28-jarige import Leidse een geweldige partij. Gevraagd naar een soortgelijke ervaring moet Anneroos wel een stuk terug in het verleden. “Dat was denk ik met SKF B1 (Veenendaal) toen we in de kruisfinales voor het NK stonden. Ik heb daar wel goede herinneringen aan. We zijn dat jaar ook Nederlands Kampioen op het veld geworden. Dat weetje gooi ik er altijd in bij feesten en partijen”, zegt ze lachend.

Het gevoel ineens een heuse “puntspeelster” te zijn, gaf haar wel een lekker gevoel om belangrijk te zijn voor het team, maar “uiteindelijk is korfbal een teamsport en doen we het met z’n allen”, zegt de docent Nederlands. “Dat is een cliché, maar daarom ook waar. Zonder die pass, looplijn, rebound, aanwijzing of het vertrouwen van de ander kom je natuurlijk niet tot een succesvolle doelpoging. Juist omdat ik geen echte puntspeelster ben, ervaar ik dat persoonlijk nog meer.”

Anneroos, die op haar 19e stopte met korfbal en zich daarna concentreerde op de studie “Bachelor Taal- en cultuurstudies” en een master “Educatie & communicatie” aan de Universiteit van Utrecht behaalde, was ondanks de onverdiende nederlaag, wel trots op de prestatie van haar team: “Iedereen ging tot het gaatje en we hebben het Velocitas enorm moeilijk gemaakt. Het wordt tijd dat we onszelf gaan belonen met een grotere voorsprong gedurende de wedstrijd. Als we wat ruimer in ons jasje zitten, kunnen we die laatste minuten wat meer ontspannen uitspelen.”

Over de regelmatig wisselende opstelling – consequentie van het spelen met een elftal – erkent ze dat het weleens zoeken is als je met andere spelers staat. “Maar ik merk ook dat we steeds meer een gezamenlijk plan hebben. Als we dat goed uitvoeren, allemaal keihard werken en het beste uit onszelf en de ander halen, dan kunnen we echt die felbegeerde punten gaan pakken. Ook tegen een titelkandidaat zoals we gezien hebben”, besluit Anneroos, die na 7 korfballoze jaren een paar jaar geleden bij haar komst naar Leiden – gelukkig bij ons – de draad weer oppakte.

Zaterdagmiddag hebben we een nieuwe kans op puntenwinst en is Atlantis (1 punt uit 2 duels) de tegenstander in de Vijf Mei-hal. Aanvang 14.30 uur. Corden Star is de scheidsrechter.

Dit duel wordt vooraf gegaan door de wedstrijd van het 4e tegen Refleks 3. Aanvang: 13.05 uur.

Wim van Vliet