En juist als we een wedstrijd winnen, geeft het Leids Nieuwsblad helaas niet thuis. Jammer, maar we mogen niet klagen want als kleinste korfbalvereniging van Leiden hebben we tot nu toe in dit weekblad veel aandacht kunnen genereren, waar het Leidsch Dagblad zijn blik heeft gericht op de clubs uit de randgemeenten.

We sluiten komende zaterdag het actieve korfbaljaar af met opnieuw een grote uitdaging die KIOS heet. De club uit Nieuw-Vennep – toch een van de titelkandidaten – verspeelde inmiddels wel al 3 punten van de 6 in de confrontaties met Refleks en Velocitas. Het wordt voor ons weer een nieuwe uitdaging, zeker na de recente hoopgevende duels tegen Velocitas en Atlantis.

Een uitdaging wordt het zeker voor good-old René Bekker, die noodgedwongen het eerste team is komen helpen na de blessures van JW en Mees. En hij doet dat op een wijze van een ambitieuze speler en dat is opmerkelijk voor iemand van 44 jaar, die 8 jaar geleden voor het laatst in het eerste speelde. “Het was even zoeken, maar volgens mij was het de wedstrijd tegen IJsselvogels, waarmee we ons in de overgangsklasse handhaafden. Maar het blijft leuk om mee te doen en te proberen er het beste uit te halen. Ik geef niet graag op, dus probeer ik er zoveel als mogelijk energie in te leggen”, zegt René in het dagelijks leven Universitair hoofddocent binnen de toegepaste wiskunde (Business Analytics). “Ik geef les aan studenten en doe wetenschappelijk onderzoek naar verbetering van logistiek in de zorg”, verklaart René nader.

Een drukke baan en dan biedt het korfbal genoeg afleiding. “We kunnen thuis erg genieten van korfbal, waarbij de zaterdag echt een dag met het gezin op het korfbalveld is, nu verdeeld over het Pernix en Trigon veld. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik op deze leeftijd toch nog even in 1 mee kan doen”, zegt René.

En dat “even” duurt nog voort, maar René gaat er wel van uit dat het tijdelijk is en heeft daar ook een mening over. “Het lijkt me goed dat deze jongere groep zich gewoon verder kan ontwikkelen met elkaar. Ik wil zeker geen andere heren in de weg zitten. En mijn lichaam werkt inmiddels ook wat minder goed mee dan enkele decennia geleden”, zegt hij met een betekenisvolle glimlach.

Het spelen met de schotklok is ook een nieuwe ervaring voor hem: “Spelen in het eerste en op een hoger niveau met schotklok geeft veel meer intensiteit in de wedstrijd. Daar houd ik wel van. Er staat ook weer wat meer op het spel, wat ook een mooie stimulans is.”

KIOS – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in sporthal “Estafette”, Helsinklaan 1 te Nieuw-Vennep, begint om 20.30 uur en staat onder leiding van Chris Tempelman.

Wim van Vliet