Op de koude late zaterdagavond in Nieuw-Vennep was het hartverwarmend om te zien hoe onze eerste selectie een prachtige teamprestatie neer zette en zowaar de tweede zege op rij binnensleepte. En dat tegen een tegenstander die door ons toch nog als een van de titelkandidaten wordt gezien: KIOS, gecoacht door John van Duuren en hem kennen we wel.

Aandachtig toeschouwer – oud De Algemene coryfee Aad Rusman, woonachtig in Nieuw-Vennep – noemde de zege dik verdiend en vond René Bekker een prominente rol spelen. Niek kon het daarmee wel eens zijn: “Hij speelde wederom een sterke wedstrijd en maakte koeltjes de winnende 22e goal, maar dat gold in meerdere mate voor de jongste van het team Mark. Met 4 “afstanders” en 2 fraaie eenhandige doorlopers was hij voor mij de uitblinker van de wedstrijd. Telkens op het moment dat KIOS dacht weer in de wedstrijd te komen omdat het bij ons wat stroever liep, kwam hij tot scoren. Ook verdedigend erg sterk – dat kan hij sowieso goed – maar is soms wat te gretig, maar daar was vandaag geen sprake van. Hij maakt een mooie ontwikkeling door.”

Maar dat geldt voor meerdere spelers wat zich al aankondigde tegen Velocitas. “Anneroos speelde ook weer weergaloos met 6 goals uit 12 kansen en een vroege wissel van haar tegenspeelster in de verdediging, die haar ook niet kon houden. Ook weer veel ballen onderschept in de verdediging en kreeg 2x verdedigd mee. Dat is in het huidige korfbal echt heel knap”, vertelt een trotse Niek.

“Maar door individuen te noemen doen we de teamprestatie eigenlijk te kort. Dat zeggen coaches natuurlijk al snel natuurlijk, maar het is echt zo. Zoals je in de scores begint terug te zien komen de goals steeds meer van verschillende mensen. Elke week is anders. Het begin van dit seizoen hadden we juist moeite om te schakelen als tegenstanders zich op ons gingen in stellen, dus dat is wel heel fijn”, vult Niek aan.

Hij gaat verder (Niek zit op zijn praatstoel) met de teamvorming: “Dat begon al voor de wedstrijd bij Alfred met de macaronimaaltijd, bereid door Floor. Iedereen gunt het elkaar en is bereid in een andere rol te spelen als de wedstrijd daar om vraagt. Pam en Mandy (vorige week samen goed voor 12 goals) speelde nu veel meer in dienst dan ze normaliter doen. Janke Nies strooide met beslissende passes en hield één van hun beste aanvalsters op 1 goal.” Niek gaat nog even door: “Joep stond weer te buffelen en zit lekker in zijn scores. Sander stond tegen hun by-far beste speler en deed dat uitstekend. Eén schot, één goal, dus 100%. Mees Roos en Floor hadden met veel plezier in 2 gespeeld en leefden enorm mee op de bank en deelden uiteraard flink mee in de feestvreugde. Hoe goed de rol op de bank wordt ingevuld door elke week andere spelers staat misschien wel symbool voor dit team”, vervolgt een zeer tevreden Niek.

En vanaf diezelfde bank zat de geblesseerde JW ook nog eens wat nuttige aanwijzingen te geven tot ergernis van John van Duuren. Over beleving gesproken.

Net zoals vorige week ging het duel in de eerste helft met voorsprongen om en om gelijk op resulterend in een kleine voorsprong voor ons halverwege: 12-13. En die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven omdat we meteen erna de marge tot 4 punten vergrootten: 12-16. KIOS kwam niet dichterbij dan 2 punten. Met nog 3 minuten op de klok maakte Bekker 19-22.
“De aansluitingstreffer viel 24 seconden voor tijd, dus die bal hebben we niet meer weggegeven”, besluit Niek lachend.

Doelpunten: Mark (6), Anneroos (6), René (3), Joep (2), Janke Nies (2), Sander, Mandy en Pam.

Wim van Vliet