Begint ons eerste het nieuwe jaar, zoals het het oude heeft beëindigd? Dus met winst voor wie het niet meer exact weet, tenslotte is het al drie weken geleden dat onze ploeg min of meer stuntte in Nieuw-Vennep tegen KIOS, dat vooraf en door ons nog steeds wordt gezien als een ploeg die kan meestrijden om de bovenste plek.

“Dat hopen we uiteraard wel”, zegt Niek. “De eerste training viel mij niet tegen in ieder geval”. Zijn ploeg zat natuurlijk na de twee opeenvolgende zeges in een aardige “flow”, zoals dat tegenwoordig
heet en die werd door het kerstreces flink onderbroken. “Ik was liever nog even doorgegaan, maar het is ook wel even fijn om rust te pakken na gewonnen wedstrijden. We sloten positief af en starten ook positief”, vervolgt Niek optimistisch.

“Never change a winning team”, zou je denken, maar de trainer/coach heeft daar zo zijn eigen opvatting over. “We spelen elke week met een andere opstelling en dat zal ook zo blijven. We zijn hopelijk op het punt beland dat het onze kracht is. We zijn moeilijk te analyseren door tegenstanders en wij hebben zelf mogelijkheden om tactische omzettingen te doen”, besluit hij.

Zaterdagmiddag hebben we een nieuwe kans op puntenwinst en is Roda de tegenstander in de Vijf Mei Hal. De bezoekers uit Westzaan verzamelden net zoveel punten als wij en behaalden die 4 punten wel in uitwedstrijden (Atlantis en Rapid). De thuisbeurten tegen Refleks en Velocitas gingen verloren, wat gelet op de onderlinge verhoudingen in de poule niet zo verrassend is.

We zijn dus gewaarschuwd. De wedstrijd begint om 15.30 uur, wordt geleid door arbiter Rob Gerritsen en wordt voorafgegaan door de wedstrijden van het 2e (tegen Victum 2, aanvang 14.05 uur) en het 4e (tegen KVA 3, aanvang 12.45 uur).

Wim van Vliet