“Het momentum van voor de kerst hebben we niet kunnen doorpakken”, was de prozaïsche constatering van Joep na afloop van het verloren duel tegen Roda. Na de twee opeenvolgende zeges in december mochten er wel zeker wat verwachtingen gekoesterd worden dat het bij de hervatting van de competitie een succesvol vervolg zou kunnen krijgen. Maar als die al of niet terecht waren, maakten de bezoekers uit Westzaan – met net zoveel punten als wij – meteen duidelijk hoe de verhoudingen in ieder geval deze zaterdag in de Vijf Mei Hal lagen.

Vrij snel stond er 1-5 op het bord, mede omdat het met diverse opmerkelijk hoog geschoten ballen bij de bezoekers niet tegen zat. Dat verschil hebben we weliswaar ook vrij snel kunnen verkleinen (3-6), maar verderop in de partij op geen enkel moment niet meer kunnen wegpoetsen. Het gevolg van een erg onrustig begin van onze kant, waarbij sommigen niet hun normale niveau haalden. Zo was Mees weer van de partij, maar speelde hij in zijn ijver zich te manifesteren een ongelukkige wedstrijd , vond Mark een prima verdediger tegenover zich en was Anneroos aan het “stoeien” met de bal en het schot.

Joep – 5 maal scorend in de eerste helft – en Pam (in totaal 7x scorend) onttrokken zich in dat opzicht aan de malaise, misschien ook wel het gevolg van het gedwongen kerstreces van 3 weken, waarbij alleen in het nieuwe jaar getraind kon worden omdat de hal niet altijd beschikbaar was.

Het onrustige spel werd ook wel iets in de hand gewerkt door de “Nijhuis-manier” van niet fluiten door arbiter Gerritsen voor overtredingen, die toch echt in de regels staan, wat tot een hoop ergernis leidde. Het iets fysiekere spel van de bezoekers had daar meer baat bij dan dat van ons, dat allengs het duel wel wat beter werd, maar niet genoeg was om de dreigende nederlaag te ontlopen.

Bij 6-14 was de achterstand het grootst en deze kon uiteindelijke in de gelijkopgaande tweede helft (ruststand 9-16) enigszins worden gereduceerd in het uiteindelijke 17-23 eindresultaat.

Doelpunten: Pam (7), Joep (5) Anneroos (2), Floor, Sander en Mees.

De wedstrijd begon overigens met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Ruud vd Horst, die vrijdag j.l. is overleden. Later meer.