Dat we het beter doen in de zaal dan erbuiten, is zonder meer waar. Met 4 punten staan we voorlopig op de veilige 6e plek en dat is wel wat anders dan de onderste plaats met 0 punten na de eerste helft van de veldcompetitie. Maar wat indoor niet anders is, is dat we “te laat aan de wedstrijd beginnen”, en dat zijn de woorden van Niek. Net als vorige week tegen RODA en eerdere duels tegen o.a. Swift en Atlantis kwamen we pas in de wedstrijd nadat de tegenstander al een voorsprong van 4 of 5 punten had veroverd. Tegen Atlantis kwam het nog goed (duidelijke winst), maar in de andere gevallen niet.

Zo ook zaterdag tegen Refleks, de toch wel enigszins verrassende titelkandidaat met tot u toe slechts 1 verliespunt. Waar het aan ligt is moeilijk te verklaren, maar net als Roda vorige week pakte de Rijswijkse formatie in eigen hal direct het initiatief (niet zo opmerkelijk) maar lukten ook bijna alle doelpogingen. Een week eerder had de thuisclub namelijk meer moeite met scoren, won wel, maar een uitslag als 13-7 kunnen goede B-teams bij de jeugd ook bewerkstelligen.

Maar Trigon liep dus weer meteen achter de feiten aan en “dat veranderde de gehele wedstrijd niet meer”, zei Niek enigszins berustend, maar het spel van onze kant was wel meer overwogen dan de onrust die vorige week in ons spel zat en dat kwam de inbreng van o.a. Mees en Mark beslist ten goede.

De rust kwam met 16-12 en die marge bleef in de gelijkopgaande tweede helft intact. Een spelbeeld dat we in eerdere wedstrijden ook gezien hebben. Slechts eenmaal bedroeg het verschil 3 punten, maar verder waren we niet bij machte de dreigende nederlaag te ontlopen.

Het werd uiteindelijk 24-20, maar vreemd genoeg vulde de scheidsrechter 28-24 in op het digitale wedstrijdformulier! “Zet die extra goals maar op mijn naam”, grapte Mees later op de nieuwjaarsborrel.

Doelpunten van Mark (4), Pam (3), Joep (3), Sander (2), Mandy (2), Mees (2), Floor, Anneroos, Rosanne en Janke Nies.