“Ik ga altijd voor het hoogst haalbare, maar het moet ook leuk blijven.” Aan het woord Joep (Feijen), voor menig Trigonlid van het eerste uur een grote onbekende, maar na zomaar – nou ja, zomaar – een paar vragen aan de speler van het eerste wordt dat meteen een ander verhaal. De import Leidenaar heeft zich – mede door de uitgedunde selectie – aardig naar boven gewerkt in onze club en met succes. Inmiddels een vaste waarde in 1 met wekelijks zichtbare verbeteringen.

“Toen ik begon bij Trigon zag de selectie er heel anders uit en heb ik geprobeerd zo veel mogelijk te leren van de ervaren groep waar ik mee mocht trainen. Dat ik uiteindelijk in het eerste zou belanden had ik destijds niet voor mogelijk kunnen houden, maar ik ben gewoon altijd met goede moed en plezier doorgegaan en nu zijn we hier”, zegt de geboren Brabander.

“In 2015 ben ik gaan studeren in Leiden en daardoor werd het voor mij lastig om 2 keer per week bij mijn oude club te trainen. Ik zocht een vereniging waar ik mocht meetrainen en waar ik veel kon leren. Ik deed een beetje onderzoek naar korfbal in Leiden en voor mijn gevoel was Trigon een uitstekende keuze. Gelukkig kon en mocht ik aansluiten bij de dinsdagtraining. Na enkele jaren wilde ik niet meer ieder weekend op en neer reizen voor wedstrijden en sindsdien ben ik blijven hangen.”

“Ik ben begonnen met korfballen toen ik 6 jaar oud was bij KV Klimop in Asten, waar ik ben opgegroeid. Ons mam heeft hier ook lange tijd in het eerste gespeeld en is echt een verenigingsmens. Dat werkte wel aanstekelijk voor jonge Joep”, zegt de inmiddels 26-jarige speler.

Enige (korfbal) ambitie is hem dus niet vreemd. Ook over het vertoonde spel heeft hij zo zijn mening: “Ik vind dat het goed gaat, maar ook nog niet goed genoeg. Te vaak verlaat ik het veld met de gedachte dat er meer in gezeten had. Ik merk een positieve ontwikkeling op in ons spel sinds augustus en dat is belangrijk. Maar helaas zijn we nog te wisselvallig en komen we in wedstrijden zoals tegen Roda, waarin we collectief niet scherp genoeg zijn, niet lekker uit de verf. Als we wat stabieler worden en onze kansen gaan grijpen heb ik vertrouwen dat we het zaalseizoen met een goed resultaat en een tevreden gevoel kunnen gaan afsluiten. Hopelijk kunnen we die positiviteit dan meenemen het veld op.”

Dat wij in de zaal beter voor de dag komen, beaamt Joep, goed voor 12 goals tot nu toe. “Los van dat ik denk dat de competitie op het veld wat zwaarder is, vind ik vooral dat we zelf beter geworden zijn. Ik ben niet de enige nieuwkomer in het eerste van Trigon dit seizoen en het heeft gewoon tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken. Tel daarbij op dat er wat blessures geweest zijn met de logische consequentie dat er gerouleerd wordt met de opstelling en je bent zo een paar maanden verder voor je elkaars spel goed kent. Laten we hopen dat we dit de tweede helft van de veldcompetitie ook vast kunnen houden.”

Op de vraag wat er nog verbeteren, is Joeps reactie simpel en duidelijk: “Van alles. Afronding met name onder druk, scherper zijn op afvallende ballen en tweede kansen van mijn tegenstander, meer duels winnen en sneller spelinzicht om maar eens wat te noemen. Met dat laatste bedoel ik vooral aanvallend snel doorhebben wat de snelste en makkelijkste weg naar een goal is en dat dan ook overbrengen op mijn vakgenoten. Als dat allemaal lukt kan ik hopelijk ook vaker tevreden van het veld afstappen”, besluit Joep, werkzaam als Clinical Research Associate (klinisch onderzoeksmedewerker) in Bilthoven. Hij moet daarvoor ook regelmatig op pad naar ziekenhuizen en klinieken. Behalve korfbal zijn spelletjes spelen, muziek maken (“wat ik eigenlijk te weinig doe – ik heb een basgitaar en een ukelele, maar kan ook wel redelijk overweg met een piano/keyboard”), koken, niet afwassen, carnaval vieren en (speciaal)biertjes drinken met vrienden zijn andere hobby’s.

Maar zaterdagmiddag weer een wedstrijd. Rapid uit Haarlem bezit pas 1 punt, dus je kunt wel spreken van een 4-punten wedstrijd, want bij winst vergrootten we de marge tot 5 punten en dat zou een goede uitgangspositie voor de tweede helft van de competitie betekenen.

Het duel wordt gespeeld in de Vijf Mei Hal. Aanvang 15.30 uur. Jan Peter Zandbergen is de scheidsrechter.

Het 2e ook tegen Rapid (aanvang 14.05 uur) en het 4e tegen KVS/Groeneveld Keukens 5 (aanvang 12.45 uur) zijn eerder aan de beurt in de Vijf Mei Hal.

Wim van Vliet