We gaan dit weekeinde beginnen aan de tweede helft van de zaalcompetitie tegen Swift. In Amsterdam werd het in november enigszins geflatteerd 26-18 voor de thuisclub, die op dit moment net zoveel punten als wij in de tas heeft zitten. Floor denkt dat er zeker kansen voor ons zijn. “In de eerste wedstrijd kwamen we al snel veel doelpunten achter. Het belangrijkste is dat we goed en fel starten. Swift is een goede ploeg, maar als wij onze afspraken nakomen, liggen er kansen.”

De 24-jarige telg van de korfbalfamilie Lambooy is tot nu toe tevreden hoe het gaat: “Maar we kunnen nog beter. Zoals eerder al is benoemd ging het op het veld moeizaam. Ik denk dat dit vooral kwam door een nieuwe groep en wisselende opstellingen. We raken steeds beter op elkaar ingespeeld en dit zie je ook terug in de wedstrijden. Hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten, want er zit nog meer in”, zegt ze met vertrouwen.

Ook Floor is van mening dat we meer een zaalploeg zijn. “De poule op het veld is een stuk zwaarder. Persoonlijk ben ik zelf ook meer een zaalspeelster. Er waren wedstrijden op het veld waar we punten konden pakken, maar helaas zat het ons steeds niet mee. Daarnaast komen we in de zaal vaker de afspraken na die we met elkaar maken en behalen we positieve resultaten. Ik had voorafgaand aan de zaal wel de verwachting dat het beter zou gaan en gelukkig is dit ook gebleken.”

“De beleving is heel belangrijk. Je ziet dat iedere goal met elkaar wordt gevierd en dit geeft mij in ieder geval veel energie. Ik denk dat we op het veld wel de drive hadden, maar dat het er te vaak korfballend niet uitkwam. Iedereen was zoekende en dit hebben we nu beter op orde. Ik heb nu het gevoel dat we echt een team zijn en voor elkaar willen werken. Er hing altijd al een goede sfeer buiten het veld en het is goed om te zien dat dit nu ook in het veld zichtbaar is”, constateert ze tevreden.

Ook over haar eigen inbreng is Floor duidelijk: “De afgelopen jaren bij Trigon heb ik altijd in het tweede team gespeeld. Het is altijd even wennen in een andere samenstelling en je probeert je rol te vinden. Ik denk dat dit inmiddels wel is gelukt en probeer iedere wedstrijd mezelf weer te laten zien. Ik ben een steunende speelster en probeer de andere mensen in mijn vak goed te faciliteren (net zoals op mijn werk). Natuurlijk kijk ik ook naar mijn eigen kansen en als ik de mogelijkheid zie zal ik deze ook zeker pakken.” De 8 goals, waarvan 5 tegen Atlantis, zijn daar onder meer het resultaat van.
“Verdedigend kan ik nog stappen maken, maar door de trainingen en aanwijzingen heb ik vertrouwen dat dit ook goed moet komen.”

Floor ziet ook voor haar team nog wel aandachtspunten. “De afgelopen weken zijn er aanvallend genoeg kansen en het rendement gaat omhoog. De verbeterpunten liggen vooral verdedigend. We laten regelmatig te veel doelpunten door wat niet nodig is. De overtredingen moeten eruit en er moet dichterbij verdedigd worden. We weten dat we dit kunnen en hebben hier afgelopen week ook hard op getraind. Momenteel zijn wij namelijk de ploeg met de meeste doelpunten en de meeste tegendoelpunten. Als we dit kunnen verbeteren verwacht ik dat we nog wat punten kunnen pakken in deze poule.”

Sinds oktober heeft zij het ouderlijk huis verlaten en woont ze op zichzelf in Leiden. “Gelukkig zie ik mijn vader nog regelmatig en vind ik het leuk dat hij assistent is bij ons. Ik denk dat we als ploeg nog veel van hem kunnen leren en daarnaast zorgt hij voor de faciliteiten buiten het veld. (Oppompen van de ballen, oftewel de materialenman). Helaas is Finn twee jaar geleden gestopt met korfbal, maar we zien hem nog regelmatig langs de zijlijn. Net zoals mijn opa en oma die we toch wel trouwe supporters bij thuiswedstrijden mogen noemen”, besluit Floor in het dagelijks leven werkzaam als Jr. Facility Manager bij bloemengroothandel OZ-Hami in het Westland en Aalsmeer. Gedurende de dag houdt ze zich bezig met het wagenpark, huisvestingsvraagstukken, projecten en evenementen.
Maar zaterdag weer met korfbal. De wedstrijd tegen Swift begint om 15.30 uur, wordt gespeeld in de Vijf Mei Hal en staat onder leiding van scheidsrechter Agnes de Boer.
Het 2e speelt om 14.05 uur tegen het sterke 4e van KVS.

Wim van Vliet