Ja dat was op 3 december 2022 toch even schrikken voor Velocitas. Met de ultieme en rake schotpoging van Debbie Halvemaan zo’n 8 seconden voor tijd voorkwam de Leiderdorpse aanvoerster met Trigon-roots zeldzaam puntverlies voor haar ploeg, toen de nog gedoodverfde kampioen, maar inmiddels de enige ploeg die recht heeft op de titel. Alles gewonnen tot nu.

Slechts 2 ploegen wisten Velocitas het zo moeilijk te maken dat het verschil maar 1 punt was bij het laatste fluitsignaal, KIOS en wij. Kunnen we het weer zo spannend maken?

We hadden na dat eerste duel – met het veld mee – immers al 10 wedstrijden op rij verloren, maar het duel tegen de streekgenoten is geen toevalstreffer gebleken, want inmiddels hebben we 6 wedstrijden verder toch al 8 punten weten te bemachtigen resulterend in de 4e plek op de ranglijst.

Velocitas is na de achtereenvolgende duidelijke zeges op de runners-up Refleks en KIOS ruim weggelopen van de achtervolgers, maar daar hoeven wij ons zelf niet toe te rekenen met 8 punten achterstand. We zijn inmiddels wel Roda en Swift voorbij op de lijst en dat moet vertrouwen geven voor het voor ons cruciale duel volgende week in Mijdrecht. Opmerkelijk genoeg zijn we na Velocitas met Atlantis de meest scorende formatie in de poule! Maar ook op Rapid na de ploeg met de meeste tegentreffers. Dat ook wel weer.

We gaan uiteraard ons best weer doen zaterdag. ”Velocitas is duidelijk het beste team uit de poule, daar hoeven we geen geheim van te maken. Nog steeds erg jammer dat we geen punt uit het vuur hebben kunnen slepen in de vorige wedstrijd tegen hun”, zegt Niek. “Natuurlijk gaat het voor ons weer om bonuspunten, maar ik denk wel dat Velocitas voor een 2e keer verassen moeilijker is dan een eerste maal”, voegt hij eraan toe.

Gelet op het belangrijke duel volgende week doet hij ook geen concessies aan de opstelling voor zaterdag. “Mijn keuze uit de 11 beschikbare mensen wordt mede bepaald op basis van wisselvalligheid en ook de verschillen in spelers, waardoor we tactisch kunnen opstellen. Daar kijken we naar, dus een wisselschema wil ik het niet noemen. Ja we rouleren maar niet met een systematische volgorde”, legt hij uit.

De komende streekderby bestempelt hij als “leuk”. “We gaan uiteraard weer voor een positief resultaat, maar ik zal niet ontkennen dat de wedstrijd tegen Atlantis misschien al meer in ons hoofd zit”, besluit Niek.

Velocitas – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in sportcomplex “De Does”, Amaliaplein 40 te Leiderdorp, begint om 17.45 uur en wordt geleid door scheidsrechter Bert Pellikaan.


Wim van Vliet