Dat zijn de woorden van Niek aan de vooravond van het belangrijke treffen met Atlantis en misschien heeft hij wel gelijk. Inmiddels is de competitie gevorderd tot wedstrijd 10 (van de 14) en is er een aantal zaken wel duidelijk geworden: Velocitas en Refleks strijden om de titel en Rapid is met 1 punt al min of meer voorbestemd voor de laatste plaats.
Maar tussen de plaatsen 3 en 7(degradatieplek) zit een verschil van slechts 3 punten door de even verrassende als onverwachte uitslagen van de laatste weken. Stonden wij bij onze thuiswedstrijd tegen Atlantis nog puntloos onderaan, nu hebben we reeds 8 punten vergaard en ging de ploeg uit Mijdrecht na slechts 1 punt in 6 wedstrijden ineens winnen en dat 3x op rij!

Net zo verrassend is de plek van KIOS, door ons vooraf gezien als een titelkandidaat, maar in Nieuw-Vennep moet men met 9 punten ook naar beneden gaan kijken. Het belooft een zeer spannend slot van de competitie te gaan worden. Dat is wel zeker.

Maar eerst proberen zaterdag een positief resultaat te behalen, want dat zou een goede uitgangspositie geven voor het kwartet wedstrijden na de krokusbreak, te beginnen op 11 maart a.s. Niek daarover: “Het is een belangrijke wedstrijd, maar nog niet cruciaal. Dat neemt niet weg dat we moeten winnen! We kunnen een belangrijke slag slaan met betrekking tot handhaving, zeker gezien het programma dat Atlantis nog heeft.” (o.a. tegen de eerste drie op de huidige lijst).

De situatie op de ranglijst is nu dat er 5 teams die 7e plek ongetwijfeld willen mijden. “Atlantis is in vorm, dus ik verwacht dat het een stuk minder gemakkelijk zal gaan dan in de eerste wedstrijd (26-21 winst). Ik verwacht ook dat Atlantis zich beter kan voorbereiden dan in de eerste wedstrijd. Onze scorende spelers zullen dus extra goed moeten zijn”, besluit Niek.

De wedstrijd begint om 17.50 uur, wordt gespeeld in sporthal “De Phoenix”, Hoofdweg 85 1 in Mijdrecht met Jurrie Smit als scheidsrechter.


Wim van Vliet