Ongetwijfeld, want het laatste kwartet wedstrijden in de zaalcompetitie staat voor de deur en het belooft een spannend maandje te worden, gelet op de huidige stand en de nog te spelen duels.

De niet allemaal verwachte uitslagen in 2023 hebben ervoor gezorgd dat 5 van de 8 clubs 4 wedstrijden voor het einde nog lang niet weten wat hun plek is in de volgende zaalcompetitie. Wij zijn een van dat kwintet, dat verder gevormd wordt door KIOS, Roda, Atlantis en Swift (A). Het zal duidelijk zijn dat elk veroverd punt van beslissende aard kan zijn.

We hervatten de competitie zaterdag in “eigen” hal tegen KIOS, dat op de derde plaats staat met 3 punten los van ons. De heenwedstrijd in Nieuw-Vennep – de laatste competitiewedstrijd van 2022 – bezorgde ons aangename feestdagen, want beide punten gingen toch wel verrassend op dat moment met ons mee naar huis. Inmiddels is er wel wat veranderd, want KIOS – getraind door John van Duuren – blijkt niet de titelfavoriet die wij voor ogen hadden.

Zit een herhaling van december 2022 er in? Lastig te zeggen. Ten eerste is KIOS weer op volle sterkte, pakte het 3 weken terug belangrijke punten en kregen wij na het pak slaag van Velocitas een week later nog een domper te verwerken met de nipte doelpuntrijke nederlaag bij Atlantis.

De twee weken rust zouden dan welkom zijn, zou je denken, maar Trigon heeft er niet zo’n beste ervaring mee, zegt Niek. “Roda thuis was misschien wel onze slechtste eerste helft van het seizoen. Ik hoop dat het deze keer geen invloed heeft.”

Over de kansen is Niek ook duidelijk: “Het is een poule van “vorm van de dag” kunnen we wel stellen. Een zekerheidje is het niet, maar we doen wat we kunnen om goed voorbereid te zijn”.

De wedstrijd begint zaterdag om 15.30 uur, wordt uiteraard gespeeld in de Vijf Mei Hal en staat onder leiding van Herman Hoffman. Het tweede speelt tegen Achilles 3 en dat duel begint om 14.05 uur met arbiter Huig Schoonderwoerd.

Wim van Vliet