We hebben de eerste van 4 finales met een prachtig resultaat afgesloten. Maar er komen er nog 3 schatten we in, want kijk de uitslagen van dit weekeinde en de huidige stand er maar op na. We staan nu gedeeld 4e /5e met Swift, zijn KIOS dat nog steeds derde staat tot op een punt genaderd, zijn Atlantis weer gepasseerd en hebben 2 punten voor op Roda. En dat is nou net de komende tegenstander. Over finales gesproken.

Bij aanvang van het duel was het nog de vraag hoe de ploegen uit de “krokusbreak” (twee weken geen wedstrijden) waren gekomen en het antwoord daarop was dat het met de 1-1 na 5 minuten erop leek dat zij echt op gang moesten komen. Nou en dat gebeurde ook met heel wat scores tot aan de rust met minimale voorspongen om en om. De bezoekers uit Nieuw-Vennep waren als enige in staat een groter verschil dan 1 punt te creëren, maar de 3-5 stand werd vlot weggewerkt door goals van JW, Floor en Mark. Het bleef tot aan de rust gelijk opgaan resulterend in de enigszins opmerkelijk hoge score van 14-14, zeker gelet op de moeizame openingsfase.

Ook in de tweede 25 minuten zuivere speeltijd ontliepen de teams elkaar nauwelijks. KIOS nam nog tweemaal een voorsprong, maar bij 18-16 kwamen we voor het eerst op een grotere voorsprong, die ook meteen tot meer stemming in de hal leidde dankzij de “fanclub” van Joep, die met hun gescandeer ongetwijfeld onze ploeg de nodige motivatie gaf om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar de ploeg van trainer/coach John van Duuren richtte zich nog een keer op en kwam weer op gelijke hoogte.

Niek vond het toen tijd om te gaan wisselen en die keuze pakte naar later bleek uitstekend uit. René, die mij in de rust nog toevertrouwde dat hij er niet in zou komen, was meteen succesvol door een situatie bij de korf beter in te schatten dan zijn veel jongere tegenstander, waarna JW – weer ouderwets nadrukkelijk aanwezig – met zijn vierde goal de 2 punten voorsprong herstelde. KIOS kwam die klap niet meer te boven, zeker niet toen die andere wissel ook perfect uitpakte. Anneroos – in het tweede al goed voor 7 goals – schoot op de haar bekende wijze 21-19 binnen. De bezoekers hadden nog wel steeds een antwoord op onze goals, maar niet meer de gelijkmakende.

Het spannende duel werd definitief beslist door een echte “buzzerbeater” door een slimme actie van Floor, die in de slotseconde in een reflex zowat vanaf de middellijn in een alles of niets poging de schotklok te ontlopen de bal eenhandig richting korf wierp, maar de bal had andere plannen en verdween ook door de korf tot grote opwinding van iedereen met een Trigon hart.

Met de 24-22 eindscore pakt Niek met zijn selectie heel belangrijke punten. John van Duuren (KIOS) kon er wel in berusten: ”Jullie mentaliteit was beter” was zijn duidelijke tekst na afloop. Niek vond vooral dat er in de tweede helft beter verdedigd werd en dat is met de komende wedstrijden een goed vooruitzicht.

Doelpunten: Floor, Mark, Mandy, Pam en Janwillem (allen 4), Mees (2), Anneroos en René.