Bovenaan (Velocitas, alles gewonnen dus dik verdiend) en onderaan Rapid (op een gelijkspel na alles verloren) zijn de beslissingen vorige week gevallen. In beide gevallen was dat geen verrassing meer, maar wie belandt op de voorlaatste degradatieplek?
Daar komen nog 5 ploegen voor in aanmerking en vier ervan spelen dit weekeinde tegen elkaar! Wij zijn 1 van de 5 maar spelen niet meer tegen de directe concurrenten. Zaterdag tegen Refleks (dat 2e eindigt) en volgende week in Haarlem Rapid, dat dus al gedegradeerd is.
Voordeel? Wie zal het zeggen.

De situatie is nu zo met nog 2 wedstrijden te gaan:
KIOS 12-13
Swift 12-11
Sporting Trigon 12-11
Atlantis 12- 9
Roda 12- 9

Voor ons hangt dus veel af van de resultaten bij KIOS-Atlantis en Swift-Roda. Zowel KIOS als Swift won het eerste treffen met 5 punten verschil. Opgemerkt wordt dat bij gelijk eindigen het onderlinge resultaat telt. In ons geval is dat nadelig ten opzichte van Swift en Roda, maar gunstig ten opzichte van KIOS en Atlantis. We kunnen er heel wat berekeningen op loslaten, maar voor ons is het dus gunstig als KIOS zaterdag zijn plicht doet tegen Atlantis.

Maar zelf een resultaat boeken is natuurlijk beter om niet afhankelijk te zijn. En die eerzucht is er volgens Niek duidelijk: “Het gaat om onderling resultaat. We kunnen ons veilig spelen bij winst, maar zelfs bij verlies als Atlantis ook verliest. Bij een gelijkspel tegen Refleks kunnen we er nog steeds uit, maar dan moeten de uitslagen van volgende week wel heel gek lopen met allemaal gelijke spelen.”

“Het geloof om het zelf te doen zaterdag is er. Vorige wedstrijd tegen Refleks hebben we het in de eerste 6 minuten weggegeven, daarna waren we zeker niet minder”, zegt Niek. In Den Haag kwamen we in de beginfase 4 goals achter en dat verschil was er nog steeds bij het eindsignaal: 24-20.

“Dus dan moet het kunnen als je 50 minuten goed bent, denk je dan. Dat is de uitdaging natuurlijk, want Refleks is gewoon een goede ploeg en het kan altijd terugvallen op de “punt” aanvallers als het spel wat minder loopt. De motivatie de we uit de vorige wedstrijd (tegen Roda) hebben gehaald zit hem niet zozeer in de late gelijkmaker, maar in het feit dat we het beter willen doen, want tegen Roda was het gewoon een matige wedstrijd. Dat gevoel willen zaterdag wegpoetsen”, besluit hij tenslotte optimistisch.

De wedstrijd tegen Refleks wordt gespeeld in de Vijf Mei Hal, begint om15.30 uur, staat onder leiding van Jorrit Kort. Het 2e speelt ook tegen Refleks (aanvang 14.05 uur) en het 4e tegen VEO 3 (aanvang 12.45 uur).
Bijzonderheid: het zijn onze laatste wedstrijden in de Vijf Mei Hal. Volgend seizoen spelen we bij de gloednieuwe buurman “1574”.

Wim van Vliet