Na de uitslagen van afgelopen weekeinde hebben we op dit moment nog een punt nodig om het eersteklassenschap met een jaar te verlengen. En dan denk je meteen aan dat bonuspunt dat we in de thuiswedstrijd tegen Velocitas zo’n 8 seconden voor tijd misliepen. Maar recenter (afgelopen zaterdag) aan de uit de korf draaiende bal na het schot van Sander zo’n 6 seconden voor tijd in het duel met Refleks, de nummer 2 in de poule die met de 18-19 score winnend de van oorsprong “noodhal” achter zich liet.

En we begonnen nog wel zo hoopgevend aan het duel, want de schotklok was maar net op gang of het stond al 1-0 door het succesvolle afstandsschot van Mark, maar enkele minuten verder schoot Pam ons naar later zou blijken de laatste voorsprong: 2-1. “We liepen constant achter de feiten aan”, was de veel gehoorde kreet na afloop, gebezigd door o.a. inval coach Alfred (Niek had andere verplichtingen), die ook van mening was dat het nu verdedigend wel goed zat, maar dat de afwerking te wensen overliet. “Te veel kansen rondom de korf, die erop de trainingen wel benut worden, werden gemist”, stelde Alfred vast. Gemiste strafworpen op cruciale momenten waren daar ook een voorbeeld van.

Na de 2-1 gingen we te veel mee in het Rijswijkse spel met een hoog ADHD-gehalte, wat weliswaar snel en beweeglijk aanvalsspel te zien gaf, maar ook de coach van Refleks regelmatig noopte tot het
brengen van meer rust in het spel. Zijn ploeg nam wel met 3-5 een voorsprong en hield dat verschil na 6-6 tot aan het einde van de wedstrijd vast.

Ondanks die constante achterstand, hielden we wel zicht op een positief resultaat, ook in de tweede helft die met 9-10 inging. De marge werd nooit groter dan 3 punten en telkens als het verschil gereduceerd werd tot 1 punt, waren de bezoekers attent. We kwamen maar niet langszij mede omdat aanvallend niet de juiste keuzes werden gemaakt en niet de juiste spelers in de punt van de aanval kwamen.

En toch kwamen we nog dichtbij na 15-18, was scheidsrechter Jorrit Kort ons in die fase ook niet gunstig gezind en was de ingevallen Sander met zijn schot nog dichtbij de verlossende gelijkmaker. Het moet dan ook wel meezitten.

Doelpunten van Mandy (5), Pam (2), Mees (2), Floor (2), Janwillem (2), Mark (2), Anneroos, Rosanne en Sander.

Dat ene verlossende punt moet dan toch in het slotduel geproduceerd worden en dat is dus zaterdagavond in de Kennemersporthal in Haarlem tegen Rapid, dat maar 1x keer gelijkspeelde.
We hebben het in eigen hand, want op KIOS (uit naar Roda) en Swift (uit naar Atlantis), voor wie niets meer op het spel staat, moeten we maar niet rekenen.