Nog steeds dat ene punt(je) ontbreekt ons om ook volgend seizoen in de eerste klasse zaal te spelen. En we waren er zo dichtbij tegen Velocitas en Refleks, de nummers 1 en 2 in de eindrangschikking, maar dat is een gepasseerd station. De volgende en laatste halte is zaterdag in Haarlem om de Trigon trein de eerste klasse remise in te loodsen. En een remise hebben we nodig om dat te bewerkstelligen.

De situatie rondom de bezetting van de voorlaatste (degradatie)plaats is nu zo, dat alleen Roda (9 punten) en wij (11 punten) daarvoor nog in aanmerking komen. Atlantis (ook 11 punten) is op grond van de onderlinge resultaten al veilig, ondanks het nadelige resultaat tegen ons en ongeacht eventueel verlies in de laatste wedstrijd. Als 3 ploegen gelijk eindigen wordt namelijk gekeken naar hun onderlinge resultaten en wordt er een stand op gemaakt. In dat geval zijn wij met 3 uit 4 de klos, want Roda (5) en Atlantis (4) vergaarden in de onderlinge duels meer punten.

Maar we hebben het in eigen hand dus. Niet verliezen dus en op papier hebben we met het reeds gedegradeerde Rapid (1 punt uit 13 wedstrijden) de meest geschikte tegenstander, maar in deze fase van de competitie is dat geen garantie voor een zekerheidje. De thuisclub zal met opgeheven hoofd dit niveau willen verlaten en heeft niks te verliezen.

De druk ligt dus bij ons, maar zal voor Roda nog groter zijn, want de ploeg uit Westzaan MOET winnen en is dan nog afhankelijk van het resultaat van ons in Haarlem. Trainer/coach Niek merkte de spanning al een beetje op de dinsdagse training. Immers voor de meesten van ons is een dergelijke wedstrijd en het belang ervan volkomen nieuw.

De eerste selectie zal zich als een team moeten manifesteren en dan moet het goed komen, want 11 punten halen in deze lastige poule doe je ook niet zomaar en werden behaald met strijd en inzet.

Het duel wordt gespeeld in het Kennemer Sportcentrum, IJsbaanlaan 4a in Haarlem. Aanvang 19.30 uur. René van Leeuwen is de scheidsrechter.

Het 2e speelt daarvoor ook tegen Rapid (aanvang 18.10 uur) met als inzet de plekken 6 en 7(degradatieplaats).

Wim van Vliet