Die paar weken geen korfbal was na de zeer spannende en ook boeiende zaalcompetitie, die voor ons goed afgelopen is, wel effe lekker. Door de duidelijke winst op Rapid was al het rekenwerk overbodig en eindigden we zelfs nog op de 4e plek. Zonder meer een uitstekende prestatie als je het afzet tegen de eerste helft veld. Want dan is het wel even wennen met 0 uit 8 bij de hervatting van de veldcompetitie.

“Hoe pak je dat dan aan?”, was mijn vraag aan Niek en zijn reactie was duyidelijk. “Iedereen heeft weer zin om na de trainingen en wedstrijden te blijven hangen voor een potje “Kubs”(?), kaarten of “Beer pong”, typeert hij de sfeer in het clubhuis, want ook dat was binnen wel wat anders in de Vijf Mei Hal. “Het korfbal was in de zaal leuker, maar de gezelligheid was in die omgeving natuurlijk ver te zoeken”, vult Niek aan.

“De microfoon, die onder leiding van JW en Mees rondgaat om de Hollandse hits mee te zingen. Voetbal op het grote scherm en dat alles onder het genot van een flesje bier voor slechts 2 euro.”

Of dat prestatie verhogend gaat werken moeten we afwachten, te beginnen zaterdag op eigen veld tegen Refleks, waar we een paar weken geleden in de zaal nog met 18-19 van verloren.

“We hopen op veel publiek voor de aanmoedigingen tijdens de wedstrijd en voor de gezelligheid na afloop”, zegt Niek met de bedoeling dat de ouwe getrouwen de weg naar ons veld aan de Zoeterwoudsesingel weer weten te vinden. “Wij gaan ons uiterste best doen om leuke duels te spelen en om van die 0 af te komen. Als we de eerste punten weten te pakken gaan we dat wel groots vieren. Al is het alleen maar om het de tegenstanders in te wrijven”, besluit de immer positief ingestelde Niek met een groot gevoel voor theater.

Zaterdag is de eerste kans tegen zoals gezegd Refleks, dat het eerste duel in Den Haag destijds met 15-12 won nadat JW en de scheidsrechter het niet met elkaar waren….

De wedstrijd begint om 16.00 uur op ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel en staat onder leiding van Tim Kuiper.
Het 2e speelt tegen Tempo 3 en dat duel begint om 14.30 uur.

Vervolgens ligt de competitie dan weer 2 weekeinden stil, waardoor alles pas medio juni a.s. eindigt. Dan misschien ook beter weer….

Wim van Vliet