Na een onderbreking van 2 weekeinden gaan we weer het veld op en medio mei zou je denken onder lekkere weersomstandigheden, maar waar we de laatste jaren echt verwend zijn geweest met fraai voorjaarsweer, is het nu echt knudde. Hopelijk speelt het wisselvallige weer ons eerste geen parten, want de prima overwinning op Refleks een paar weken terug vraagt natuurlijk om een vervolg.

We staan nog steeds onderaan (8e) als gevolg van de desastreuze 1e seizoenshelft waarin we 8 keer een nederlaag moesten incasseren, sommige met echt groot verschil, maar ook enkele met kleinere marges. Dat was het geval tegen DES dat in de slotseconden destijds in Leiden met een schot vanaf de zijlijn op ons grote veld alsnog de volle winst pikte.

We staan nu 5 punten achter op Refleks en DES, maar voor het eindresultaat van de competitie zal dat voor ons niet veel meer uitmaken of we moeten ineens alle wedstrijden gaan winnen! De wil is er zeker wel, maar daar zullen de ploegen die voor de promotieplekken strijden ongetwijfeld anders over denken. We kennen onze plaats inmiddels wel want door de nieuwe opzet van de veldcompetitie voor 2023/2024, spelen we ook volgend jaar eerste klasse. De nummer 5 t/m 8 blijven namelijk in de eerste klasse, die net als alle andere landelijke niveaus uit 8 poules van 4 clubs gaat bestaan.
Die herstructurering zorgt voor spectaculaire promoties, want de nummers 1 van de overgangsklassen promoveren zo maar naar de ….ereklasse, die dus ook uit 8 poules gaat bestaan. En de kampioen van onze eerste klasse (Velocitas misschien) speelt volgend seizoen op het veld ineens in de Hoofdklasse en de nummers 1 van de 2e klasse in de Overgangsklasse.

Bij het begin van het volgend seizoen meer uitleg over de nieuwe opzet met een vooral regionale indeling.

Zoals gezegd kennen we onze plaats dus en rest ons alleen nog de eer en het plezier om het seizoen een waardig slot te geven. Te beginnen zaterdag in Delft met het duel tegen DES, dat nog wel een kleine kans heeft zich bij de eerste 4 (promotie naar de overgangsklasse) in de eindragschikking te spelen.
De wedstrijd begint om 16.00 uur op sportpark Biesland, Bieslandsepad 14 in Delft en staat onder leiding van Rob Wielinga.

Het 2e speelt eerder op de dag (11.00 uur) in Linschoten tegen Luno 2.

Wim van Vliet