En hoe. “Het was niet best”. De woorden van Niek na afloop van de wedstrijd tegen DES kunnen we gerust in de categorie “understatements” plaatsen, want eigenlijk is zijn kwalificatie heel mild als je kansloos vanaf de eerste minuut met 18-6 verliest. Als je pas je eerste goal scoort als je er al 10 achter je oren hebt, is dat ronduit teleurstellend voor een ploeg die in de zaal na 14 wedstrijden op kampioen Velocitas na de best scorende ploeg was. Beschamend is misschien een juister woord, want ons eerste kan echt wel beter dan het in Delft liet zien. Drie weken geleden gewonnen met een punt verschil van Refleks en datzelfde Refleks verliest nu met maar 1 punt verschil van Velocitas, de onaantastbare koploper.
De eerste 20 minuten waren belabberd en toen was de wedstrijd al beslist, daar kon de energieke inbreng van de ingebrachte Joep niets meer aan veranderen. “Onnodige duels verliezend, verdedigend slecht en aanvallend slordig”, verwoordde Niek dat dramatische begin. Kortom een wedstrijd om heel snel te vergeten en dat doen we dan ook maar. “Slechter dan een slechte dag”, somberde Niek nog.

Mandy (2), Anneroos, Annika, Pam en Sander scoorden.

Wim van Vliet