“Spelen in de zaal ligt ons beter dan op het veld”, heb ik meerdere eerste teamspelers en – speelsters horen zeggen. Als dan bij de hervatting van de veldcompetitie in de eerste de beste wedstrijd de eerste zege wordt gepakt, lijken de betrokkenen hun visie zelf meteen onderuit te halen. Niks mis mee uiteraard, maar na de wedstrijdloze periode van 2 weken maakte het eerste de strekking van de eerste zin weer helemaal waar.

Nou is verliezen niet erg, zeker niet tegen de topploegen uit de poule, maar voor een 18-6 nederlaag tegen nummer 6 uit de poule mag je je best een beetje schamen. Vooral als je de thuiswedstrijd in de laatste seconden hebt met verloren met 14-15.

Hopen maar op een incident al zal dat met de top vier nog voor de boeg niet eenvoudig worden. Uiteraard speelt de herstructurering van de veldcompetitie voor komend jaar een rol (uiteindelijk spelen we ook volgend seizoen eerste klasse), maar “we willen echt nog wel een ontwikkeling doormaken ter voorbereiding op het volgend seizoen”, zegt Niek.

“En we hebben nog wat goed te maken na afgelopen zaterdag”, vult hij nog aan. Dan moet dan gebeuren in en tegen Maassluis, waarvan in oktober 2022 met 14-18 verloren werd. Maassluis staat momenteel 2e en 3 punten achter koploper Velocitas.

We gaan het zien. De wedstrijd begint om 16.00 uur, staat onder leiding van Bert Pellikaan en wordt gespeeld op sportpark “Wipperspark”, Wipperspark 1B in Maassluis.

Het tweede speelt om 14.30 uur tegen Groen Geel 4 in Wormer.
.

Wim van Vliet