Korfballen in juni. Dat deden we vroeger alleen op toernooien, maar nu ook om het “echie”, omdat het competitieschema allerlei gaten vertoont en de zaalcompetitie ook langer uitloopt.
Nog 3 wedstrijden (2 thuis en 1 in Leiderdorp) maar liefst, maar die worden nu ook echt zonder onderbreking afgewerkt, dus over 2 weken kan er een streep onder het seizoen 22/23.

Die streep kon al langer boven ons eerste, dat niet meer van de laatste plaats afkomt, wat betekent dat we volgend jaar ook in de eerste klasse spelen. De nieuwe competitie opzet is daar verantwoordelijk voor. Op alle niveaus 8 poules van 4, wat ook inhoudt dat er aan het eind van dit seizoen heel wat verschuivingen naar boven plaatsvinden.

De nummers 1 (zeker) en de nummer 2 (de beste) van de eerste klassen promoveren naar de hoofdklasse, de nummers 3 en 4 naar de overgangsklasse en de rest blijft eersteklasser.

Onze plek is dus duidelijk maar die van de komende tegenstander Achilles nog lang niet. De 100-jarige Haagse club staat momenteel 3e en 4 punten achter op nummer 2 Maassluis. Positie 2 lijkt vooralsnog met nog 3 wedstrijden te gaan uit het zicht, maar daaronder wordt het nog spannend met het oog op de bezetting van de 3e en 4e plaats.

Achilles heeft dus nog iets om voor te strijden en dat geldt voor ons alleen voor de eer en ook om de competitie met opgeheven hoofd te kunnen (willen) beëindigen en niet als de bekende nachtkaars te laten uitgaan. In Den Haag werd het destijds 24-9, dus ons eerste heeft nog wat goed te maken.

De wedstrijd begint zaterdag om 16.00 uur, wordt gespeeld op ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel en geleid door Ron Lanser. De thuiswedstrijd van het 2e tegen Weidevogels 3 is verplaatst naar dinsdagavond 6 juni a.s.

Wim van Vliet