Juni en nog competitiekorfbal, terwijl menigeen al aan de vakantie denkt. De actievelingen zijn de laatste 2 speelronden niet te benijden, want na de kille en natte lente gaan we nu de temperaturen meemaken die we van de afgelopen jaren in deze fase van het jaar kennen. Maar de show must go on.

“Ik heb daar zeker nog zin in!”, zegt Pam. “Ik heb altijd zin om een wedstrijd te spelen, vooral als het zonnetje schijnt. Het is aan de ene kant fijn dat we genoeg dames hebben, maar ik vind het ook wel jammer dat je niet elke wedstrijd in de basis kan starten. Daardoor speel je gewoon veel minder”, sipt Pam, die bij Trigon begon in de “d-tjes”.

Over het verloop van dit seizoen – waarvan de eerste helft veld met 0 uit 8 desastreus verliep – heeft de 25-jarige docent HALO (sportopleiding bij de Haagse Hogeschool) een gefundeerd antwoord: “Ik denk dat we beter op elkaar ingespeeld zijn op dit moment in vergelijking met het begin van het seizoen. We weten wat ieder zijn kwaliteiten zijn en kunnen daar nu beter op inspelen. Ook denk ik dat de punten die we hebben behaald in de zaal, bijdragen aan de sfeer. Het is natuurlijk lekker om wedstrijden te winnen en daar krijg ik tenminste weer nieuwe energie van voor de volgende wedstrijd. Die positieve vibe zie je dan terug in de volgende wedstrijd dat vaker heeft geresulteerd in winst.”

Over de wedstrijd van zaterdag tegen HKV/Ons Eibernest heen kijkend, onze laatste wedstrijd op een groot veld, weet Pam (nog) niet of de kleinere veldafmetingen zoals in de zaal, waarin we veel beter voor de dag kwamen, ons spel in de buitenlucht ten goede zal komen. “Het voordeel van het kleine veld is dat er meer snelheid zit in de opbouw van een aanval. Ik denk niet dat we ons spel heel erg aanpassen nu we een kleiner veld krijgen, maar dat laat ik maar over aan de coach.”

“Hopelijk kunnen we wel nog wat punten pakken aankomende zaterdag en/of volgende week. Dat zou toch lekker zijn als afsluiting van het seizoen”, besluit Pam met vertrouwen.

De wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest, dat nog in de race is voor promotie naar de overgangsklasse, begint om 16.00 uur en staat onder leiding van Michel van Roon.

Het 4e, bezig aan een uitstekend seizoen, speelt daarvoor om 14.00 uur tegen Pernix 5.

Wim van Vliet