”Dit is heel zuur”(Niek), “Bij het allerlaatste schot werd ik uit balans gebracht”(René), “Ik werd echt geblokkeerd door die heer”(Roos). Een paar reacties van onze spelers na afloop van het nipt verloren duel tegen HKV/Ons Eibernest en dat waren nog de milde versies van het aantal opmerkingen van iedereen, die verstand van het spelletje denkt te hebben.

“Ik vond ons zelfs de betere ploeg”, mopperde Niek in de kantine, terwijl de stoom nog uit zijn oren kwam. Daar had de even verderop staande referee Michel van Roon ogenschijnlijk geen last van, maar de man in het blauw had wel degelijk een bepalende rol in het resultaat van de wedstrijd, die uiteindelijk fortuinlijk door de bezoekers met 10-9 werd gewonnen en daarmee meer kregen dan ze verdienden.

En dan de feiten: Bij de stand 9-8 krijgen de “Eibers” een gemakkelijk gegeven strafworp (de hoger springende Joep zou de bal van de hand van een Haagse speelster hebben getikt), benutten deze buitenkans en komen met nog zo’n 6 minuten te spelen op gelijke hoogte. In de eerste de beste aanval van ons daarna blokkeert een Haagse speler de vrije doorbraak van Roos, maar de wat verderaf staande leidsman ziet het anders en de geheide stip blijft achterwege. Nadat Joep (die overigens een voortreffelijke wedstrijd speelde) een grote kans zo’n 2 minuten voor tijd niet benutte, viel aan de andere kant de 9-10, waaraan volgens kenners eerder voor een aanvallende fout gefloten had moeten worden. Met Henk op de grond, kon zijn tegenstander in alle vrijheid vervolgens scoren.

En nog zou het niet desastreus voor ons hadden hoeven af te lopen, als de grote kans van René dicht bij de korf in echt de allerlaatste seconden was benut. De doorgaans goed relativerende “Bek”, die op prima wijze de afwezige Mark verving, verontschuldigde zich direct na afloop met de eerdergenoemde duidelijke uitleg over de gemiste kans op het punt, dat zijn ploeg zeker had verdiend.

Want ons team kwam verdedigend uitstekend voor de dag, gooide er niet gehinderd door het tropische weer veel energie in en zette in beide helften een achterstand om in een voorsprong: 0-2 werd 4-2 en 5-8 werd 9-8. Voor ons geen rampzalige uitslag, maar voor het team was een beloning wel een keer op zijn plaats geweest. Zeker tegen een ploeg die nu 14 punten boven ons staat.

Doelpunten: Janwillem (3), Mandy, Pam, Rosanne, Joep, René, Annika.

Wim van Vliet