Eenvoudiger kon de competitieleider van het KNKV het niet maken met de programmering van de streekderby tussen Velocitas en Sporting Trigon als afsluiter van het seizoen. Lekker in eigen omgeving een streep onder het lange seizoen zetten. Nou ja, lekker, van welke kant je het natuurlijk bekijkt, want het duel is wel nummer één tegen nummer laatst, dus zal dat “lekkere” gevoel voornamelijk bij de thuisclub heersen.

Toch is ook onze Niek wel tevreden over het seizoen: “Over de 13 punten en de 4e plek in de zaal in ieder geval dik. We hebben in de tweede helft veld uit 5 wedstrijden al 2 punten meer gehaald dan uit de 8 in het eerste gedeelte”, zegt Niek met een groot relativeringsvermogen. “Daarnaast zijn de geleden nederlagen – op de off-day bij DES na dan – niet zo dik als in 2022. Vergeet daarbij niet dat de tegenstanders vaak nog echt ergens om speelden en wij niet. Dat mag niet meespelen, maar sporters weten wel dat dit toch lastig is”, vervolgt de trainer/coach.

Dat ons eerste zich in de loop van het seizoen aanzienlijk heeft verbeterd, kan Niek beamen. Hij gaat zelfs nog een stapje verder: ”Ik vind dat wij met 100% zeker meer gegroeid zijn dan onze tegenstanders”, wat een duidelijke constatering is. Maar slechter dan de optredens in september en oktober vorig jaar kon ook bijna niet. In de zaal zagen we ineens een geheel ander niveau met dezelfde spelers!
“Zoals al vaker benoemd dit jaar is het feit dat er goed en hard getraind wordt, zelfs nu we nergens meer om spelen dan alleen de eer. Ik vind dat knap en hoop dat we het seizoen zaterdag goed kunnen afsluiten,” besluit Niek.

Dan zal zijn team in Leiderdorp van goeden huize moeten komen tegen de thuisspelende kampioen, dat de eerste wedstrijd in Leiden met de spreekwoordelijke twee vingers in de neus won (6-18), maar afgelopen zaterdag in Achilles duidelijk zijn meerdere moest erkennen (18-14).

Voor beide teams heeft welke uitslag dan ook geen gevolgen. Dat geldt voor de overige 3 wedstrijden in de poule beslist nog wel.

Velocitas – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld op “De Bloemerd” in Leiderdorp, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van arbiter Tim Huijsman.

Het tweede besloot donderdagavond reeds het seizoen bij Pernix 4, met als inzet de 4e plek in eindrangschikking en slaagde daarin. Het werd 17-23!

Wim van Vliet