Jazeker. De gehele veldcompetitie structuur is drastisch veranderd en heeft nu dezelfde opzet als al jaren bij de jongste jeugd het geval is. Elk niveau (van ereklasse tot 4e klasse) kent nu 8 poules van 4 ploegen, waarbij 6 wedstrijden worden afgewerkt in de maanden september en oktober. Over promotie en degradatie later meer, want de exacte regeling is (nog) niet geheel duidelijk.

Ook veranderingen bij onze club zelf. We zijn “verlost” van het grote veld. Dus geen mopperende tegenstanders meer en verliezen onze denkbeeldige “voorsprong” wat betreft de gewenning aan de grotere veldafmetingen. Het wordt wat knusser op het aloude KNBLO-terrein aan de Zoeterwoudsesingel, waarop in een ver verleden meerdere clubs (De Algemene en Fluks als vaste bespelers en ik meen tijdelijk Zuiderkwartier of Crescendo) hun thuisveld hadden. Het kleinere veld maakt ook de weg vrij voor jeugdhockeyers van Roomburg. Wethouder Fleur Spijker gaat het officieel openen.

Maar het gaat toch om korfballen. En dat doen we in verder afgeslankte vorm (dat wel) nog steeds met een qua samenstelling nauwelijks veranderde 1e selectie onder de supervisie van trainer/coach Niek. We zitten bij DES, Phoenix en Refleks in de 1e klasse en dat zijn inmiddels geen onbekenden meer. “Zware poule”, kenmerkt Niek de komende tegenstanders. “Zeker van een ander niveau dan we in het trainingsweekend in de buurt van Deventer hebben ervaren”. Een 1/2 combinatie van fusieclub Devinco (2004 Hellas en Korfoes) werd met 29-11 verslagen, maar hoofdklasser Pernix was later met 16-7 te sterk na een belabberde 1e helft. Afgelopen dinsdag werd de laatste oefenwedstrijd tegen Meervogels 2 (res. Hoofdklasse) met 21-15 gewonnen.

Garantie voor een betere veldcompetitie dan vorig jaar is het zeker niet, maar het fanatisme is er wel. Niek gaat tegen DES beginnen met een tiental (5 bij 5). Tony Bruggeman (afkomstig van Tempo) neemt de plaats in van de naar Velocitas teruggekeerde Mark Haasnoot. Vorig jaar verloren we 2x van DES, maar wel met verschillende perspectieven. Thuis met een goal in de slotseconde, maar in Delft met een 18-6 oorwassing.

Iets om goed te laten zien dat dat laatste een incident was. De wedstrijd begint zaterdag om 16.00 uur op ons vernieuwde terrein aan de Zoeterwoudsesingel en staat onder leiding van Marco van den Beukel.

Het 2e tegen DES 3 (14.30 uur) en het 3e tegen TOP/AA Fresh 5 (13.00 uur) completeren het programma.


Wim van Vliet