De compleet veranderde competitie opzet van het veldgebeuren (alle niveaus 8 poules van 4 teams) en de inmiddels bekendgemaakte promotie-/degradatieregeling zorgen er wel voor dat er meteen vanaf de start van de competitie de nodige druk op de wedstrijden ligt. Immers de najaarscompetitie telt slechts 6 duels en aan het eind daarvan wordt de eindstand opgemaakt waarbij nummer 1 gewoon promoveert en nummer 4 net zo gewoon degradeert. De nummers 2 en 3 handhaven zich.

Geen 14 duels dus meer om een misstap te corrigeren. Het is duidelijk dat in dit verkorte schema elk punt hartstikke belangrijk is, zeker als de ploegen elkaar niet zoveel in kracht ontlopen.

In dat opzicht liepen wij dus vorige week tegen DES al tegen een “knock-out” aan, zeker als je op een gegeven moment een voorsprong van 5 punten hebt. In de slotfase ontbeerden we de scherpte in de afwerking die de bezoekers ineens wel hadden en er alsnog met de volle buit vandoor gingen. De luide oerkreten van de Delftenaren bij het eindsignaal zeggen voldoende in dat opzicht.

We moeten ons dus zien te herstellen zaterdag in Zoetermeer tegen Phoenix, dat het seizoen startte met de 18-15 nederlaag in Rijswijk tegen Refleks. Allebei nog puntloos, dus gelet op de inhoud van de 1e alinea meteen volop spanning op sportcomplex Van Doornenplantsoen te Zoetermeer.

Phoenix houdt zaterdag weliswaar “open huis”, maar de competitieduels zullen daar niet onder vallen, denk ik! Niek en zijn team zullen aan de bak moeten om de eerste nu al broodnodige punten te bemachtigen. De wedstrijd begint om 16.00 uur en staat onder leiding van Herman Hofman.

Het 2e begon uitstekend tegen DES 3, won met 17-9 met een “wereldgoal” van het duo Henk en Michael (meervoudige 1-2) en speelt zaterdag ook tegen Phoenix 2, dat het eerste duel met 18-8 van KVS 4 verloor. Dat duel begint om 14.30 uur.


Wim van Vliet