“We zijn geen team van topspelers, maar we moeten het hebben van de inzet en teamgeest en dan kunnen we het iedereen lastig maken”, zei aanvoerster Mandy na afloop van de nipte nederlaag vorige week tegen DES.

In Zoetermeer was daar afgelopen zaterdag tegen Phoenix niet veel van te merken, want in amper 5 minuten had haar ploeg al 4 tegentreffers moeten incasseren en speelde het eigenlijk al een kansloze wedstrijd, besefte ook trainer/coach Niek. “Totaal niet de juiste focus. Dat kwam vooral omdat we meer tegen ons zelf speelden.”
“We hebben wel snel Pam en Annika van vak gewisseld, waardoor het iets beter liep, maar bij ons was het allemaal net niet, terwijl de thuisclub uit de startblokken schoot”, moest Niek misnoegd vaststellen om daar aan toe te voegen, dat het ook niet allemaal meezat. “Ballen uit de rebound duels kwamen merendeels bij Phoenix terecht en dat werd mentaal niet goed opgepakt.”

Het grootste verschil bedroeg zelfs even 8 punten, wat halverwege al wat was teruggebracht tot 6.

Hoewel we na rust veel beter voor de dag kwamen en tegen het einde zelfs de betere ploeg waren (“te laat”, zei Niek), kon de nadelige marge niet worden weggewerkt, laat staan verkleind worden met de 20-14 duidelijke nederlaag tot gevolg. Het belabberde begin van de wedstrijd brak de ploeg dus flink op en dat zal beslist beter moeten, wil men de verkleinde poule met nog 4 wedstrijden te gaan overleven.

Good-old Henk verving de zieke Mees op de zijn bekende verdienstelijke wijze.

Doelpunten: Tony (4), Mandy (3), Sander (3), Pam (2) en Janwillem (2).
Het tweede gaf het goede voorbeeld met de duidelijke 18-8 winst tegen het tweede team van Phoenix.


Wim van Vliet