Met de komende thuiswedstrijd tegen Refleks zitten we al halverwege de najaarscompetitie. Het is echt waar want in een poule van 4 is een volledige competitie voorbij voordat je er erg in hebt.
Als je dan nog geen punt binnengesleept hebt is een positief resultaat dringend gewenst en dan lijkt de ongeslagen Rijswijkse koploper in de derde wedstrijd nou niet bepaald de ideale opponent.

Refleks won beide wedstrijden redelijk overtuigend van eerst Phoenix en afgelopen week van DES en is op grond van die resultaten uiteraard de favoriet zaterdag in Leiden. Maar ruim een halfjaar geleden waren de bezoekers dat ook na drie eerdere zeges op ons in beide competities en toen slaagde de equipe van trainer/coach Niek erin met de doeltreffende actie van Pam na 10 veldnederlagen op rij de knappe winst binnen te halen. Het werd toen 13-12.

Nou zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst, maar als we vanaf de eerste minuut direct bij de les zijn en de focus is juist, zoals tegen DES eerder werd aangetoond, dan zijn we beslist niet kansloos. Maar dan moet een belabberde start zoals in de laatste wedstrijd tegen Phoenix niet herhaald worden natuurlijk.

Met 2 overwinningen uit evenzovele duels doet het tweede het een stuk beter en zijn de verhoudingen in de klasse al duidelijk, want komende tegenstander KVS 4 is ook nog ongeslagen en DES 3 en Phoenix 2 zijn nog puntloos.

Een goede reden om eerder naar ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel te komen. Dat duel begint om 14.00 uur.

De wedstrijd van het eerste begint om 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Tom de Boer.

Wim van Vliet