We zijn al op de helft van de najaarscompetitie en hard gezegd staan we er niet goed voor. Met 0 uit 3 staan we op de vierde, maar ook laatste plek van de eerste klasse 1-09. En dat is niet de plek waarop je na 6 wedstrijden over drie weken wilt staan, want dat betekent er gewoon uit. Tweede klasse in de voorjaarscompetitie!

Dus zullen we flink aan de bak moeten omdat te voorkomen. DES is komende zaterdag opnieuw de tegenstander, want tegen deze club openden we de competitie met een schlemielige nederlaag (16-17) als gevolg. We verspeelden in die pot een voorsprong van maar liefst 5 punten en dat deed zeer na een best goede wedstrijd van onze kant.

Tegen vervolgens Phoenix en Refleks bleek dat we voldoende kansen creëerden, maar dat de afwerking te wensen over liet, zeker in het laatste treffen vorige week op eigen veld tegen koploper Refleks, dat alle 3 de wedstrijden gewonnen heeft en op koers ligt voor het kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse.

De nummers 2 en 3 in de eindstand handhaven zich in de 1e klasse, dus het zal duidelijk zijn dat we nog minstens 4 punten zullen moeten zien te sprokkelen en dan met marges, die beter zijn dan in de eerste duels. Een flinke opgave dus, maar de motivatie om er nog wat van te maken is aanwezig. Niek daarover: “We staan maar 2 punten onder de streep. Lastig wordt het wel. We zijn nog niet echt kansloos geweest, daarom is het gevoel dat we wedstrijden kunnen winnen er wel.”

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Biesland, Bieslandsepad 14 te Delft, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van arbiter Nol Karbet.

Het 2e kan zich tegen DES 3 (14.10 uur) op hetzelfde veld met een zege al verzekeren van opnieuw een plek in de res. 2e klasse van de voorjaarscompetitie.


Wim van Vliet