De wederom minieme nederlaag bij DES vorige week heeft ons in eerste in een vrijwel onmogelijke positie geplaats waar het gaat om handhaving in de 1e klasse. Allebei de nog resterende partijen MOETEN gewonnen worden en dan nog zijn we afhankelijk van de resultaten uit de overige duels. Voor ons is alleen Phoenix nog te achterhalen. De ploeg uit Zoetermeer staat derde met 4 punten voor ons en komt zaterdag naar Leiden. Winst is alleen niet voldoende, want bij gelijk eindigen in de eindstand telt het onderlinge resultaat en een paar weken terug won Phoenix met 20-14, dus reken maar uit met hoeveel verschil (dus minimaal 7 punten) het eerste moet winnen om nog te kunnen ontsnappen aan degradatie naar de 2e klasse. En dan nog moeten wij de laatste wedstrijd ook van Refleks winnen en Phoenix verliezen van DES. Pfff…

Wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar duidelijk zal zijn dat het een verdomd moeilijke opgave wordt om onze club voor het eerst in zijn bestaan uit de 2e klasse te houden.

De situatie voor het 2e is duidelijk beter. Het handhaaft zich met 6 uit 4 nu al keurig in de res. 2e klasse, zou zich nog kunnen mengen in het kampioenschap, maar daarvoor is KVS 4 gewoon een maatje te groot.

De wedstrijd van het 2e tegen Phoenix 2 begint om 14.00 uur, waarna de eerste teams om 15.30 uur aan hun treffen beginnen met Martijn van der Meer als scheidsrechter.

Deze wedstrijden worden voorafgegaan door twee duels van ons G-team, dat om 12.00 uur (tegen DVO/Transus) en 13.00 uur (tegen Korbatjo) speelt. Zeker een reden om wat eerder naar ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel te komen.

Wim van Vliet